Whatsapp, piratejat: detecten un forat en la seguretat de l'aplicació

La companyia demana als usuaris que actualitzen immediatament l'app per a evitar virus espies en els mòbils
Si els pirates aconseguixen instal·lar-te el virus en el mòbil, poden accedir a tota la teua informació amb només una telefonada  | cedida

 

Les teues converses íntimes del Whatsapp i les fotos que guardes en el mòbil estan en perill. La companyia ha detectat un forat en la seua seguretat que permetria als pirates informàtics accedir al teu telèfon mòbil. Ho ha descobert a través una empresa de ciberintel·ligència d'Israel, segons informa el 'Financial Times'. Whatsapp demana que els usuaris actualitzen immediatament el programari per a evitar que estos espies tinguen accés a informació personal.

Les versions antigues de Whatsapp permeten que els 'hackers' instal·len programes espia en el teu dispositiu. A més, poden transmetre el codi nociu d'una manera molt senzilla: només han de tocar al telèfon que volen infectar, independentment de si l'usuari contesta, o no, la telefonada. A més, eixes telefonades desapareixen de l'historial. D'eixa manera, els pirates tenen accés, no només a les conversacions i missatges de Whatsapp, sinó a tot el contingut que guardes en el mòbil

L'error s'ha detectat este mes i, segons la companyia, s'ha actuat amb la màxima diligència per a posar-li remei. De fet, este dilluns la companyia ha publicat una nova versió de l'app de missatgeria, que tot el món hauria de descarregar, simplement actualitzant l'aplicació. De fet, recomanen també actualitzar el sistema operatiu general, si hi ha actualitzacions pendents. 

El problema afecta a tots els dispositius, tant de sistema operatiu Android com iOS. En el seu comunicat, Facebook ha instat als seus prop de 1.500 milions d'usuaris a fer el canvi de versió per a evitar qualsevol risc, tot i assegurar que el fallo en la seguretat està resolt i la nova actualització és una garantia més per defendre's davant de l'amenaça. 

 

Sospites que el programari maliciós provinga d'Israel

El programari que han utilitzat els pirates informàtics és molt semblant al que utilitza una empresa de ciberseguretat d'Israel, fet que ha portat Facebook a sospitar que els hackers siguen israelites i puguen estar vinculats a eixa companyia, dedicada al desenrotllament de software per a governs de tot el món, per a que puguen accedir als telèfons de determinades persones. 

Segons Facebook, les persones que s'han vist afectades per eixe buit en la seguretat de Whatsapp havien sigut seleccionades prèviament, cosa que significa que no ha sigut un atac massiu per a accedir a, com més gent, millor. Entre els afectats, hi havia membres d'associacions de drets humans, indici que ajuda a sospitar de la possible implicació de membres de l'empresa israelià en l'atac pirata.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Si reps este WhatsApp de Lidl, no l'obrigues! És una estafa!" "Arriben els 'preus especials' a Zara"