València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La tia de la reina Letícia, sobre la monarquia: «Està obsoleta i és anacrònica»

Henar Ortiz ha criticat durament a la Casa Reial en una entrevista en la revista 'Vanity Fair'.
Henar Ortiz ha dit què pensa sobre la Corona | València Diari

 

La majoria dels membres de la família Ortiz Rocasolano han destacat sempre per mantindre's lluny del focus mediàtic i per no fer moltes declaracions públiques des de que Letícia es va convertir en reina. Tot i això, existix un parent de l'esposa de Felip VI que és una excepció, la seua tia paterna, Henar Ortiz.

 

És prou habitual poder llegir manifestacions polèmiques seues en els mitjans, com les que ha fet en una entrevista publicada per 'Vanity Fair'. En ella no s'ha mossegat la llengua per a donar la seua opinió sobre la institució monàrquica.  

 

Dures crítiques a la Casa Reial i al rei Joan Carles

Henar Ortiz acaba d'inaugurar 'Catarsis', la seua primera exposició d'art que es pot vore en la Casa de la Cultura del municipi asturià de Ribadesella. Aprofitant la promoció d'este projecte artístic no ha dubtat en parlar obertament sobre la família política de la seua neboda. 

 

Ha posat de manifest que l'entrada de Letícia en la família reial va tindre un gran impacte per als Ortiz Rocasolano. «Va haver massa i dolorosos danys col·laterals» pel fet que tots els familiars de la reina es convertiren en personatges públics. 

 

Henar Ortiz s'ha declarat republicana | La Coctelera

 

Respecte als seus sentiments sobre la monarquia, ha assegurat que és republicana, però que durant un temps es va fer «'joancarlista' per la por que vaig passar durant el 23-F i perquè, en aquell moment, creia que el rei Joan Carles havia avortat el colp. Ara no ho tinc tan clar».

 

No ha tingut problemes en reconéixer que els escàndols protagonitzats pels membres de la Casa Reial han influït molt en el seu canvi d'opinió. Detallava que s'ha sentit enfadada davant de «l'actitud de la Corona en plena crisi i la sensació de presa del pèl amb el tema de Botswana, Urdangarín i de més». Finalment acaba demanant el final de la institució, ja que «L'abdicació no és altra cosa que un pal·liatiu i allarga l'agonia (...) La monarquia és una institució obsoleta i anacrònica»

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!