Àustria confina a les persones no vacunades contra el coronavirus des de hui dilluns

El Govern d'Àustria ha decidit confinar a aquelles persones que no estiguen vacunades contra el coronavirus des d'este dilluns. Podran realitzar algunes activitats bàsiques

Noves restriccions socials per a Austria des de hui dilluns, així ho ha decidit el seu Govern, les posa en marxa per a aquelles persones no vacunades contra el coronavirus a partir d'este dilluns. Un 65% de la població adulta està vacunada a Àustria, amb el que el país es troba al final de la llista entre els països d'Europa Occidental.

Podran anar als llocs merament necessaris

Les persones que no estiguen vacunades només podran eixir dels seus habitatges per a unes certes activitats, com anar a treballar, estudiar o anar de compres a botigues de primera necessitat.

Podran eixir al carrer merament per anar al metge i poc més

També podran eixir al carrer per a anar al metge, vacunar-se o fer una passejada. No obstant això, no podran anar de compres a botigues no essencials o acudir a restaurants, bars, gimnasos i esdeveniments, entre altres.

La mesura afectarà el 35% de la població del país, que equival a uns dos milions de persones. El canceller esgrimeix que la decisió "no s'ha pres a la lleugera" i té com a objectiu la interrupció del "cercle viciós" en el qual la població està atrapada després de registrar un descens en les vacunacions.

Incidència de 383

La incidència entre les persones vacunades està en 383 casos per cada 100.000 habitants, encara que amb tendència a la baixa. És per això que el Govern austríac ha decidit protegir les persones no vacunades per a reduir els contactes socials.

Les mesures seran controlades per la Policia austríaca de manera aleatòria, amb multes per incompliment de fins a 500 euros per als particulars i de fins a 3.600 euros per a establiments que no compleixen les normes.

La norma ha sigut adoptada la nit del diumenge pel Parlament austríac per a un període inicial de deu dies, fins al pròxim 24 de novembre. Però hi ha opció que s'estenga, encara que requerirà una nova votació.

<

>

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les 210.000 persones vacunades amb Janssen podran demanar cita a partir d'este dilluns" "Macrobotellots de moters sense mascareta a Xest. El veïnat es queixa"