Isabel Díaz Ayuso critica al territori valencià pel repartiment dels fons Covid-19 de la Unió Europea

La presidenta madrilenya càrrega contra el Consell per rebre més diners del que li correspon pel PIB
Ayuso critica el repartiment dels fons *Covid per a la Comunitat Valenciana. | EP

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va atacar durament al territori valencià després del repartiment del primer programa d'ajudes de la Unió Europea, el fons React-UE, que permetrà al govern valencià disposar de 1.254 milions, un 12,5% de les ajudes destinades a la reactivació econòmica quan el seu pes poblacional és del 10,6% i la seua aportació al PIB, del 9%.

Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV', Ayuso va assegurar que li crida l'atenció que la Comunitat, «governada per l'esquerra i ultraesquerra», reba quasi el mateix volum dels anomenats fons Covid-19 que Madrid, «a pesar que el seu pes sobre el PIB i la població és molt inferior», va afegir la presidenta.

«Denunciarem este maltractament a Madrid. En Brussel·les i al nostre país. No ens quedarem encreuats de braços davant una discriminació inacceptable per injusta, i per descomptat, en el moment menys adequat», va assegurar Isabel Díaz Ayuso. 

La presidenta de la Comunitat de Madrid va donar a entendre un tracte de favor del Govern. El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, va lamentar que no és possible reclamar majors ingressos a altres administracions «com fa Ayuso i, alhora, regalar i deixar d'ingressar més de 4.000 milions anuals per afavorir a les classes altes madrilenyes a través dels tributs cedits».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: La nova xifra d'infectats per Covid-19 en Espanya" "Atenció: La nova xifra de contagis per coronavirus en el territori valencià"