Barceló advertix que la transmissió està sense control: Les morts, ingressats i positius superen la 1a ona

Per grups d'edat, en l'última setmana predominen els casos en 35-64 anys (39%), majors de 64 (26%) i 15-34 (23%)
Ana Barceló ha actualitzat les xifres del Covid-19 | GVA

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha advertit este dilluns que la transmissió comunitària està «sense control» i generalitzada en el territori valencià, amb pressió mantinguda i creixent en pràcticament tots els departaments de salut.

«El número de casos positius, les hospitalitzacions i el número de morts superen ja les xifres de la primera ona», ha asseverat a l'inici de la seua compareixença en la diputació permanent de les Corts a petició pròpia per a exposar la situació de la pandèmia i el pla de la vacunació «en un dels moments més difícils».

Barceló ha actualitzat les xifres a 25 de gener: l'índex de reproducció del virus és de l'1,03 (capacitat de contagi per una persona) i la incidència acumulada en els últims 14 i set dies està per damunt de la mitjana nacional (1.245 casos i 529 per cada 100.000 habitants, respectivament). També ha alertat que el número de brots comunicats des de l'inici de la pandèmia ascendix a 5.163, amb un total de 27.327 casos associats. En un elevat percentatge pròxim al 70% es produeixen en l'àmbit social i familiar.

Per grups d'edat, en l'última setmana predominen els casos en 35-64 anys (39%), majors de 64 (26%) i 15-34 (23%). L'ocupació hospitalària és actualment 4.338 ingressats en planta i 586 pacients en llits de crítics. El total de morts arriba a 4.131 persones. «Darrere d'estes xifres hi ha vides trencades, inacabades. El coronavirus també ens ha condemnat a la soledat més absoluta en el moment del comiat», ha lamentat la titular de Sanitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig explica el motiu dels trasllats de pacients de l'hospital de campanya de València" "Celebren 2 botellons i 5 festes privades en cases en Alacant"