Busquen xiquets de 6 mesos a 12 anys per a provar la vacuna de Pfizer

L'Hospital 12 d'Octubre serà un dels primers a provar les vacunes contra la Covid-19 en xiquets

L'Hospital 12 d'Octubre de Madrid busca xiquets d'entre 6 mesos i 12 anys per a provar la vacuna de Pfizer enfront de la Covid-19 dins d'un assaig clínic internacional que valorarà l'eficàcia i seguretat d'esta vacuna en la infància.


L'hospital madrileny es converteix així en un dels centres sanitaris que provaran en diversos països les vacunes enfront del coronavirus en menors. Sobre si això és segur, Manuel Gijón, responsable de l'assaig, explica en declaracions als mitjans de comunicació: "Ja hi ha 40 famílies reclutades i esperem augmentar el nombre de participants. No hi ha por, ja hi ha milions de persones immunitzades a tot el món i les famílies han entés que l'objectiu que és una oportunitat per a protegir els seus fills".


Com funciona l'assaig amb Pfizer?

L'assaig consisteix a administrar dos dosis de la vacuna de Pfizer a tots els xiquets que participen en ell amb un interval de 21 dies, igual que està pautat en adults. Es pretén així conéixer si la vacuna de Pfizer, que es basa en l'ARN missatger, és segura durant la infància.


L'hospital madrileny també provarà esta mateixa vacuna en adolescents. La Unitat Pediàtrica d'Investigació i Assajos Clínics testarà també la resposta del sistema immunitari entre els 12 i els 18 anys. Cadascun dels assajos inclourà persones sanes així com a pacients amb malalties cròniques controlades i estables.
L'assaig en xiquets començarà a la fi del mes de maig.

S'iniciarà amb els xiquets d'entre 5 i 12 anys. Els assajos compten amb l'autorització atorgada per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) i han sigut avaluats i aprovats per un Comité Ètic d'Investigació amb Medicaments de caràcter nacional.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 387 nous positius i 8 morts des del divendres" "El Regne Unit permet els viatges a l'estranger"