Els casos de xiquets amb coronavirus pugen de l'1 al 12% en la segona ona

A finals de setembre hi havia més de 66.000 xiquets infectats pel virus
Els casos dels xiquets amb coronavirus han augmentat en la segona ona | EFE

Els casos de xiquets infectats per coronavirus han crescut de l'1% en la primera ona (quan 1.400 menors van ser diagnosticats) al 12% del total de casos informats per Sanitat a la fi de setembre, amb més de 66.000 xiquets infectats pel virus.

Segons ha informat la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), els quadres de Covid-19 en xiquets en la segona ona són més lleus i de menor duració, amb menys símptomes i menys probabilitat de contagiar a altres persones.

En general, els símptomes que patixen són quadres febrils, catarrals o gastrointestinals i encara que alguns evolucionen a pneumònies es tracta de quadres menys greus que en adults. Segons la SEPAR, els quadres més greus s'observen a partir dels 10 i 11 anys quan els símptomes es pareixen als que presenten els adults.

Per a la Societat de Pneumologia, l'augment del percentatge de casos obeeix al fet que cada volta es fan més tests diagnòstics a tota la població, mentres que en la primera ona es van estudiar xiquets amb símptomes importants.

Els xiquets contagien menys que els adults

La doctora Cristina Calvo, cap de Pediatria a l'hospital La Paz i membre de la SEPAR, ha explicat que a la fi d'abril i maig amb l'avanç de la pandèmia també es van detectar casos en xiquets que cursaven amb unes síndromes inflamatòries associades amb la infecció del coronavirus, més greus i que van requerir ingressos en UCI.

No obstant això i segons esta doctora, «no s'han identificat factors de risc que facen pensar que el Covid-19 vaja a evolucionar estes síndromes. Habitualment els xiquets es contagien en l'ambient familiar i no en el col·legi. «És clar que els xiquets contagien menys. És l'adult infectat el que contagia al xiquet», ha assegurat.

Igual que els adults, els xiquets que pertanyen a un grup de risc, com a asmàtics o amb patologies respiratòries cròniques, han de vacunar-se en la campanya de vacunació de la grip a fi d'evitar la infecció de les dos malalties que puga derivar en casos més greus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Registrades 97 morts en 45 localitats valencianes durant la setmana de Nadal" "1.200 sancions per saltar-se el tancament perimetral durant les Festes de Nadal"