Confirmat un brot de coronavirus amb 41 contagiats en la presó de Picassent

No es descarta que en les pròximes hores augmente la xifra de contagis
Confirmat un brot de coronavirus amb 41 contagiats en la presó de Picassent | Europa Press

Institucions Penitenciàries (IIPP) ha confirmat este matí de divendres un brot amb 41 positius en un mòdul de la presó de Picassent, ubicada en la comarca de l'Horta (València), tots asimptomàtics excepte un intern amb símptomes lleus.

Este focus va tindre el seu origen en un 'fals negatiu', un pres que va tornar al centre de permís i, després de passar la quarantena, va donar negatiu en una primera PCR. En eixe moemnt va passar a fer vida comuna al costat de la resta de reclusos, però un d'ells va començar a presentar símptomes i va donar positiu en la prova, expliquen fonts de IIPP a Europa Press.

El primer intern també va donar positiu en una segona PCR, després del que es van fer proves a tots els seus companys del mòdul 14. De moment, consten 41 casos amb dades actualitzades per IIPP a primera hora d'este divendres.

Els infectats, tots asimptomàtics excepte el primer que va donar positiu i està en bon estat amb símptomes lleus, estan aïllats en una àrea independent de la resta del centre de Picassent com a mesura preventiva.

Denuncien que ningú vol fer-se càrrec de les PCR dels treballadors

Des de IIPP recorden que les proves no són competència del centre penitenciari, sinó de la Conselleria de Sanitat, pel que «als 108 interns del mòdul afectat se'ls va practicar una PCR en un hospital de referència» de València. «Està tot absolutament controlat i es va complir el protocol des del principi», recalquen.

Per part seua, el sindicat ACAIP-UGT eleva la xifra d'infectats per este brot de Picassent a, almenys, 52 interns, «tots procedents del mòdul 14 de la unitat de preventius», i denúncia que «ningú vol fer-se càrrec de les proves als treballadors que han estat en contacte directe amb els interns afectats».

ACAIP defensa en un comunicat que «vista la magnitud del brot, és necessari continuar rastrejant l'origen, encara que sembla poc probable localitzar-lo». Tampoc descarta que en les pròximes hores es coneguen nous positius segons s'obtinguen els resultats de les proves, ja que «en les últimes setmanes hi ha hagut comunicacions d'interns d'este departament amb els d'altres mòduls i varis ixen a fer treballs fora».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 310 municipis valencians registren casos de coronavirus en els últims tres dies" "Igualtat imposa noves mesures en les residències valencianes"