Confirmat: ja hi ha data per l'arribada d'una nova vacuna contra el coronavirus a Espanya

La vacuna Janssen permet la immunització amb una sola dosi

Una de les notícies més esperades de les últimes setmanes ja és aquí. El pròxim dimarts, Espanya rebrà les primeres dosis de la vacuna Janssen. Així ho ha confirmat este dissabte la ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias, en una visita a l'Hospital Universitari Insular de Gran Canària.

Es tracta d'una gran notícia de cara a la campanya de vacunació per aturar la pandèmia del coronavirus. De fet, els plans del govern espanyol de tenir immunitzada el 70% de la població depenen en bona part d'este vaccí. I és la vacuna Janssen permet la immunització amb una sola dosi, en comptes de les dos dosis necessàries amb les actuals vacunes (Moderna, Pfizer i AstraZeneca). A més de necessitar només una sola dosi, també hi ha el factor que, entre els mesos d'abril i juny, el govern espanyol preveu rebre 5,5 milions de vials.

Així que, a partir de la setmana que ve, la campanya de vacunació a tot l'estat espanyol rebrà un impuls important de cara a aconseguir la desitjada «immunitat de ramat» que permeta tindre la majoria de població immunitzada.

Estudien què fer amb els menors de 60 anys que han rebut una dosi de l'AstraZeneca

La ministra de Sanitat també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a tots els menors de 60 anys que han rebut la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca (i que, per tant, no podran rebre la segona després del canvi de topall d'edat en l'administració d'este vaccí). Darias ha detallat que els experts estan valorant diverses opcions a l'hora de trobar la millor solució.

Carolina Darias assegurat que «totes les vacunes són segures i eficaces», ja que «compten amb l'aval de l'Agència Europea del Medicament». A més, ha demanat «màxima confiança» en el criteri dels especialistes. «Les decisions que hem pres i les que anem prenent venen de la mà de persones expertes que coneixen i poden assessorar-nos per la millora de les decisions», ha destacat. També ha recordat que encara hi ha temps per acabar d'abordar la qüestió.

Les possibles solucions

A hores d'ara, la solució per a la gent menor de 60 anys que ja ha rebut una dosi d'AstraZeneca passa per dos escenaris. Per un costat, administrar com a segona dosi una altra vacuna RNA, que és el que han fet altres països europeus com Alemanya o França. L'altra opció seria que estes persones no reben cap més dosi, ja que els estudis realitzats asseguren que amb el primer vaccí d'AstraZeneca ja s'aconsegueix una immunitat del 70%.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es disparen les visites a metge: el problema de les mascaretes que no esperava ningú" "Divergència a Europa: Es popularitza l'ús d'autotests i proves gratuïtes"