Confirmats 168 positius en el brot de coronavirus del Galileu Galilei

Del total de casos, 61 s贸n alumnes de la UPV
120 positius confirmats en el brot del Galileu Galilei | Facebook

Actualitzaci贸 07/10/2020 a les 12.53 hores. Els positius en el brot detectat a l'entorn del col路legi major Galileu Galilei de Val猫ncia --espai privat situat al campus de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia (UPV) -- ascendixen a 168, inclosos els confirmats de les proves fetes els passats dimecres i dijous, segons ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

Del total de casos, 61 positius s贸n alumnes de la UPV, mentres que els altres afectats correspon a altres universitats de la ciutat de Val猫ncia.

120 casos confirmats en el brot del Galileu Galilei

La consellera de Sanitat, Ana Barcel贸, ha confirmat que el brot de coronavirus detectat en la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia (UPV) relacionat amb una festa en el col路legi major privat Galileu Galilei t茅 120 positius confirmats sobre la base dels resultats obtinguts de 411 proves PCR del total de 712 que es van fer el divendres, a falta de con茅ixer les altres en les pr貌ximes hores.

En concret, dels 120 casos positius, ha detallat que 106 es corresponen a estudiants del col路legi major Galileu Galilei i 14 a altres alumnes de la UPV. En roda de premsa, Barcel贸 ha assenyalat este dilluns que es tracta del major brot detectat fins al moment a la regi贸 i ha anunciat dos mesures a causa del que ha passat.

La primera consistix en un confinament voluntari de tot el col路legi major, pel que se sol路licitar脿 la ratificaci贸 de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en tractar-se d'un col路lectiu de persones no identificades individualment.

En segon lloc, a causa dels positius detectats en esta resid猫ncia, s'ha decidit suspendre les pr脿ctiques d'estudiants de ci猫ncies de la salut a la prov铆ncia de Val猫ncia entre el 6 i el 16 d'octubre. Esta mesura, ha aclarit Barcel贸, afecta a totes les universitats p煤bliques i privades.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat ho t茅 clar: 芦No hi haur脿 festes populars fins que no estiga la vacuna禄" "Atenci贸 Coronavirus: 529 nous casos en el territori valenci脿"