L'Organització Mundial de la Salut investiga una nova soca de coronavirus trobada en Brasil

Esta mutació podria ser més contagiosa que la variant original del coronavirus
Manaos, origen d'esta nova variant del Covid-19 | València Diari

Diferents experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) es troben investigant una nova variant del coronavirus trobada en Brasil, que se suma a les localitzades en Anglaterra i Sud-àfrica, més contagioses que l'original i que han sigut identificades en un gran número de països.

Segons ha informat el diari 'Las Provincias', la nova soca del Covid-19 trobada en Brasil ha provocat que països com Portugal hagen cancel·lat tots els seus vols amb destinació este país sud-americà.

Enmig d'esta crisi, els experts estan treballant per a establir el grau de contagi de la nova variant del coronavirus descoberta en Brasil.

Manaos, l'origen d'esta variant del coronavirus

Els estudis han assenyalat que la coneguda com a «variant brasilera» va tindre el seu origen en Manaos i que pot ser més contagiosa que les identificades fins al moment al país, perquè té alteracions genètiques similars a les trobades en Regne Unit i Sud-àfrica.

La nova soca del Covid-19 ja s'ha identificat en diferents pacients de la capital amazònica i, amb seguretat, ja s'ha expandit a altres regions del Brasil, d'acord amb els investigadors.

La variant brasilera és la mateixa que va arribar al Japó després que quatre viatgers nipons visitaren la regió amazònica i, segons el Ministeri de Salut, es caracteritza per presentar 12 mutacions, una de les quals és la mateixa trobada en les variants del Regne Unit.

No obstant això, la soca de Brasil és una variant pròpia i completament independent i per això els experts creuen que este nou cep va poder haver evolucionat del llinatge d'un cep que ve circulant pel país sud-americà des d'abril de l'any passat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat es nega a avançar el toc de queda a les 20.00 hores" "Atenció: Nou rècord de contagis en el territori valencià"