Un expert en vacunació considera «un miracle» que hi haja vacuna en desembre

Afirma que estarà per a mitats del 2021
Un expert en vacunació considera «un miracle» que hi haja vacuna en desembre | FIDR

El coordinador del Comité Assessor de Vacunes, el pediatre Francisco Álvarez, veu improbable que hi haja una vacuna contra el Covid-19 abans que acabe l'any: «Serà un miracle si hi ha una vacuna en desembre», ha dit en afirmar que sent realista podria estar llesta per al pròxim estiu o hivern.

«Sent molt optimistes podríem parlar de la primavera de 2021», ha subratllat Álvarez en una roda de premsa telemàtica, però creu que més realista seria pensar que no estarà abans de l'estiu o l'hivern de l'any que ve. Sobre la vacunació de la grip, el pediatre insistix en la importància que s'immunitzen als menors de cinc anys, primer per protecció individual, ha dit, i després «per la protecció de grup», ja que els xiquets són els principals transmissors.

De totes maneres, és conscient que la situació de la pandèmia, obliga a redoblar els esforços perquè es vacunen els majors de 65 anys i a la població més vulnerable. En tot cas, encara que els menors no estan inclosos entre la població de risc, ha recomanat esta mesura i ha assegurat que ha de ser un objectiu a curt o mitjà termini.

Francisco Álvarez es mostra confiat quant a l'impacte de la grip enguany per l'experiència que han tingut en l'hemisferi sud, ha explicat, a on hi ha hagut molt pocs casos, «òbviament per les mesures de distanciament, mascaretes o rentada de mans» que han frenat els contagis de la grip.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Detectat un brot amb 22 casos en l'ambulatori de Requena" "Atenció: Dos contagiats per Covid-19 en un equip de fútbol valencià"