Els experts adverteixen que la immunització sola no frenarà el coronavirus

La Covid-19 va en augment sent la incidència i el nombre de contagis en un continu creixement a Espanya, en una situació de transmissió del coronavirus que no es veia des del passat 18 de febrer. Aconseguirà la vacunació que la cinquena ona no derive en un repunt d'ingressos i morts?

Ens trobem en un punt en el qual els contagis per coronavirus augmenten a gran velocitat encara que la vacunació està frenant la mortalitat i contenint els ingressos hospitalaris. La majoria dels nous contagis es produeix entre joves, però la mitjana d'edat dels qui han mort en l'últim mes està en els 75 anys.

Els positius continuen augmentant

A Espanya en general continua creixent la incidència i els casos se situen 316 per cada 100.000 habitants. Esta incidència es dispara per sobre dels 1.000 positius en els joves, el grup d'edat que encara no està vacunat i que està provocant una cinquena ona de contagis al nostre país.

La cinquena ona de la covid-19 ja és una realitat

I és que la cinquena ona del coronavirus ja és una realitat al nostre país, com expliquen els experts.

"Té una virulència quant a transmissibilitat sense precedents", reflexiona Quique Bassat sobre la cinquena ona.

La vacunació conté la cinquena ona i els ingressos hospitalaris

Esta situació en part provocada per la variant Delta, permaneix estable, els ingressos hospitalaris no augmenten i tampoc ho fan les morts. Els experts coincideixen a assenyalar a la vacunació com la responsable que la cinquena ona no provoque un nou col·lapse del sistema hospitalari.

L'ocupació de llits d'hospital per malalts de coronavirus no arriba ni al 3% i la dels llits UCI no supera el 7%. La vacunació dels grups més vulnerables i el nombre més gran d'infeccions entre la població jove expliquen que este increment dels positius no haja provocat, com en altres ones, un increment dels ingressos hospitalaris i les morts.

De tota manera cal anar amb molta cura, els experts creuen que cal tenir precaució i adverteixen que els joves poden emmalaltir de manera greu i que els ja vacunats també poden fer-ho, ja que la immunitat no frenarà per si sola al coronavirus.

Ministeri de Sanitat

A través de les xarxes socials el Ministeri de Sanitat ens comparteix un decàleg sobre com actuar en cas de tindre símptomes de Covid-19.

<

>
També ens recorden que llavar-se les mans trenca la cadena de transmissió de bacteris i virus, inclòs la Covid.19 i ens mostren com fer-ho correctament.

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat preveu administrar més de 129.000 dosis de la vacuna contra la Covid-19" "Tornarà el toc de queda a la Comunitat Valenciana? Quan se sabrà?"