La Fiscalia veu delicte en el tracte als usuaris de la residència DomusVi de Llíria

Han remés la causa al jutjat de la localitat
Indicis de delicte en la residència | Pixabay

La Fiscalia de València creu que el possible maltractament a ancians en la residència Domus VI de Llíria, en el Camp de Túria (València), que es van difondre públicament fa un mes podrien constituir delictes contra la integritat moral de les víctimes, pel que ha demanat als jutges que òbriguen una causa penal contra els responsables.

Telecinco, i després altres mitjans de comunicació, van difondre el mes de setembre passat unes imàtgens en les que pot vore a ancians lligats a cadires, desatesos per a menjar i abandonats després de caure a terra. La Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d'investigació el passat 9 de setembre davant de la gravetat.

En el seu escrit d'este dimecres, al que ha tingut accés EFE, assenyala que després de la investigació preliminar considera que les situacions d'abandó i desprotecció a ancians que pareixen haver passat en eixa residència «poden ser constitutius de diferents delictes contra la integritat moral de l'article 173.1 del Codi Penal».

Demanen una investigació penal

Per això, ha remés les seues diligències als jutjats d'esta localitat perquè òbriguen una investigació penal contra els responsables. «A causa de les actuacions duies a terme per la Fiscalia s'inferix que existixen indicis que el tracte dispensat als residents per la directora de la residència, en la seua posició de garant, i pels encarregats de la cura, vigilància i atenció, va soscavar greument la seua dignitat i integritat moral».

Este fet continua, «encara es va fer més palés i punyent en el cas dels residents que eren més vulnerables per la seua avançada edat, per les seues greus malalties psíquiques i físiques i, en suma, pel seu alt grau de dependència en ser els qui requerien de la màxima protecció».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Aïllats 100 reclusos de la presó de Picassent per un cas de coronavirus" "Atenció Coronavirus: 589 nous infectats en el territori valencià"