La Generalitat no descarta el tancament perimetral unilateral per Setmana Santa

«És una possibilitat que està present, ha afirmat Puig, ja que entra dins de les competències autonòmiques en l'estat d'alarma
La Generalitat no descarta el tancament perimetral unilateral per Setmana Santa | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat este dijous que la Generalitat no descarta aplicar un tancament perimetral unilateral per Setmana Santa si la resta de comunitats decidixen obrir les seues fronteres. «Per descomptat, ho vam fer per Nadal, és una possibilitat que és ací», ha afirmat, ja que entra dins de les competències autonòmiques en l'estat d'alarma.

En tot cas, ha insistit que preferix arribar a un consens perquè totes les autonomies estiguen tancades en les vacacions de Pasqua, com ha traslladat en els últims dies als presidents autonòmics veïns dels valencians. Puig, en roda de premsa, ha reiterat «amb tota claredat» que eixa és la posició de la Generalitat, amb l'objectiu de no trencar la tendència positiva de la pandèmia.

Al seu juí, flexibilitzar massa aniria en contra de la superació de la pandèmia gràcies a la vacunació, ja que «ara podem vore que la llum al final d'este túnel terrible és una realitat. Ja estem en condicions d'abordar el final d'una etapa», ha augurat remarcant que no serà d'un dia per a un altre.

Es tracta, ha defensat, d'«encapsular» en la mesura que siga possible esta situació perquè després de Setmana Santa, quan acabe l'estat d'alarma es puguen «alçar definitivament les restriccions». «Són simplement esparadraps per a suturar la ferida, a ningú ens agraden», ha asseverat, perquè entén que la gent està molt cansada i l'economia continua «patint».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Celebren una festa il·legal amb 11 persones, entre elles 6 menors, en el Perellonet" "ALERTA: Descobrixen nous símptomes del Covid-19 en la boca"