La Generalitat estudia com aplicar el toc de queda nocturn a partir de la pròxima setmana

D'esta forma, la Comunitat Valenciana anirà pel seu compte
La mobilitat nocturna es restringirà per a tots els ciutadans | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ha encarregat a l'Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat Universal l'elaboració d'una resolució que restringisca la mobilitat nocturna en tot el territori valencià entre les 00.00 i les 06.00 hores fins al 9 de desembre.

La resolució, que es pretén que estiga llesta en un màxim de 48 hores, es remetrà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a la seua ratificació i que puga aplicar-se en els primers dies de la setmana vinent. En cas de que no siga d'esta forma, Puig ha assegurat que en absolut es descarta adoptar cap instrument, com l'estat d'alarma.

D'esta manera s'ha pronunciat Puig, després del que ha qualificat com una «jornada intensa» en la que s'ha reunit amb els síndics dels grups parlamentaris en Les Corts, la patronal d'empresaris, agents socials i sindicats i també s'ha celebrat un ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Puig ha detallat que la mobilitat nocturna es restringirà per a tots els ciutadans valencians excepte per a acudir a treballar, per urgència mèdica o per a atendre persones dependents. Ha assenyalat que s'informarà la ciutadania amb temps suficient sobre l'entrada en vigor de la mesura que, en tot cas, ha apuntat que no suposarà el tancament de la restauració ni afectació a l'economia.

A partir de la pròxima setmana

Sobre quan entraran en vigor les mesures, ha assenyalat que «la decisió de prendria en qualsevol cas, des del punt de vista de la política, en les pròximes 48 hores, i des del punt de vista de l'efectivitat en el transcurs dels primers dies de la setmana que ve».

El president ha advertit que, encara que «és cert que la Comunitat Valenciana té una menor incidència que en la majoria de les comunitats autònomes, no estem bé». Sobre este tema, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha recalcat que la situació s'ha complicat a partir del pont del 9 d'Octubre.

En este context, ha indicat que esperava una solució comuna en el Consell Interterritorial, «però no ha sigut d'esta forma, i el territori valencià prendrà les seues decisions». «Esperarem que es puga produir la decisió comuna però els esperarem fent camí», ha afegit.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La xifra de defuncions per coronavirus que pot tindre Espanya en Nadal" "Sanitat pacta tancar els bars a les 23.00 hores en les zones més afectades"