El Govern anuncia l'arribada a Espanya de les més de 350.000 vacunes de Pfizer

Esta setmana la província d'Alacant rebrà 10.000 dosi, la de Castelló 5.000, i 16.000 la de València
Han arribat a primera hora d'este matí | Laia Solanellas

El Govern ha anunciat a primera hora d'este dimarts l'arribada a Espanya de les 369.525 dosis de la vacuna de Pfizer contra el Covid-19 que van patir un retard en el seu lliurament --previst per a este dilluns-- a causa d'un problema logístic de la companyia farmacèutica.

Des de Moncloa han explicat que els enviaments previstos de la vacuna de «ja han arribat o estan a punt de fer-ho als aeroports espanyols de Madrid, Barcelona, Vitòria, en primer lloc, i després a València i Sevilla». Després de l'arribada dels vols i el repartiment per a cada comunitat autònoma, la vacuna es distribuirà perquè comence hui la vacunació massiva en Espanya, després que les primeres dosis s'injectaren diumenge passat.

Com ha recordat el Govern, i igual que va passar durant el cap de setmana, l'Exèrcit s'encarregarà de portar les vacunes a Canàries, Balears, Ceuta i Melilla. La companyia va comunicar a última hora del diumenge al Ministeri de Sanitat que es posposava un dia el lliurament a Espanya de la remesa de vacunes compromeses per un «retard dels enviaments» des de la seua fàbrica de Puurs (Bèlgica).

El territori valencià va començar este diumenge la vacunació amb 775 dosi de la vacuna de Pfizer en set residències de majors. A partir d'ara, cada setmana, Pfizer té el compromís d'entregar al voltant de 30.000 dosi. I esta setmana Alacant rebrà 10.000 dosi, Castelló 5.000, i 16.000 la província de València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Godella es reunix per a crear una societat mercantil pública" "Anuncien la nova data de vacunació contra el Covid-19 en el territori valencià"