El Govern demana a la gent que no tinga por en denunciar als veïns que se salten les normes

El Govern ha apel·lat a la «responsabilitat individual en una situació crítica»
Demanen no tindre por | EP

La delegada del Govern, Gloria Calero, i la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, han destacat la «responsabilitat» dels ciutadans davant d'una «minoria insolidària» i els han demanat que «no tinguen por» de denunciar i «no dubten a telefonar a la policia» si un veí celebra una festa que incomplix les normes.

Calero i Bravo, que han fet estes declaracions en roda de premsa després de celebrar una reunió amb responsables de les Forces de Seguretat de l'Estat per a coordinar les noves mesures contra el Covid-19, han destacat que el primer cap de setmana de toc de queda s'ha caracteritzat per la «normalitat» i que les xifres d'actes alçades han sigut «insignificants».

«No volem penalitzar sinó advertir, perquè la ciutadania és bastant responsable i madura per a saber que això ens concernix a tots i és molt important que tots posem de la nostra part», ha indicat Bravo, mentres que Calero ha apel·lat a la «responsabilitat individual en una situació crítica i veient com puja la corba de casos. Entre tots hem de fer complir les normes».

«Els veïns poden avisar de les festes a la Policia, després que entren o no entren els agents a les cases ja són coses diferents, però estic segura que el fet de fer eixa crida, d'advertir al veí que cridarà, tindrà efecte dissuasiu», ha dit Bravo, qui ha agregat que s'ha d'«advertir i col·laborar amb les forces i cossos de seguretat quan observem comportaments insolidaris i imprudents que posen en risc la salut de les persones».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les comunitats autònomes, encarregades de dur a terme la mitat del Pla de Recuperació" "Puig afirma que l'estat d'alarma ha de donar la major cobertura a mitjà termini"