Les mascaretes seran obligatòries en interiors almenys fins a primavera

La ministra de Sanitat ha indicat que la decisió d'eliminar la mascareta en interiors no s'adoptarà "a l'almenys fins a la primavera de 2022, com a mínim"

El debat sobre la fi de les mascaretes en espais tancats seguirà, almenys, fins a la primavera de l'any 2022. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha indicat que la decisió d'eliminar la màscara en interiors no s'adoptarà "almenys fins a la primavera de 2022, com a mínim".


Si bé la velocitat de reproducció de la malaltia ha baixat a 1, la ministra insisteix que "la pandèmia no ha acabat" i "cal continuar baixant la incidència". Darias ha indicat que s'està pendent que Pzifer i Moderna presenten els assajos clínics de la vacuna pediàtrica, de cinc dosis, davant l'Agència Europea del Medicament i que esta es pronuncie sobre este tema.


D'altra banda, davant la possibilitat d'eliminar restriccions, ha demanat cautela abans les bones xifres de contagiats, ha agraït el treball dels professionals i la "gran conscienciació ciutadana i, sobretot, per la gran campanya de vacunació".


En definitiva, el Govern no té una data concreta per a eliminar la màscara en interiors i en l'exterior quan hi haja aglomeracions de persones i la data marcada és la primavera de 2022. "Cal anar a poc a poc", ha afirmat Darias en entrevistes en la SER i la Ràdio Televisió Canària. "Tenim una legislació que permet alliberar-nos en espais oberts, amb distància d'1,5 metres i seguirem amb ella", ha sostingut.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana supera els 4 milions de persones totalment immunitzades" "Permés ballar i beure en festivals que demanen el certificat covid"