20 municipis valencians podrien estar obligats a tancar l'interior de l'hostaleria

La Comissió de Salut Pública debat un document que té intenció de presentar en breu

Una cambrera atenent una taula amb dos comensals en un restaurant de Girona
De moment, es desconeix quan entraria en vigor esta disposició que no ha passat encara per la comissió interterritorial | Cedida

El Ministeri de Sanitat torna a posar el focus en els bars i restaurants, com a presumpte focus de contagi. La Comissió de Salut Pública debat un document que té intenció de presentar en breu en el que proposa que les comunitats estiguen obligades a decretar el tancament de dins dels locals d'hostaleria quan els seus territoris superen el nivell 3 d'incidència acumulada, els 150 casos cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

Segons informa 'Las Provincias', també es limitaran les reunions a un màxim de sis persones (quatre si no són convivents) a partir d'este rang de 150 d'incidència acumulada. Com a conseqüència, en el cas de què s'aplica este mateix divendres, podria afectar una vintena de municipis valencians que es troben pròxims o ja han superat esta marca.

El passat diumenge, el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava que 508 de les 542 localitats valencianes, un 94%, es trobaven en risc mínim i només huit estaven en risc mitjà. No hi havia cap en risc extrem. Ara ja hi ha dos poblacions en risc extrem, Gátova, en la comarca del Camp de Túria (València), i Barxeta, en la Costera (València).

De la mateixa manera, superen també els 150 d'incidència acumulada Cabanes (202), Xirivella (182,29), Beniparrell (204,92), Sot de Chera (271), Favara (278), i Alfauir (228,83), mentres que Xert (142,65) i Benetússer (148,66) estan fregant la xifra.

Es desconeix la seua aplicació

De moment, es desconeix quan entraria en vigor esta disposició que no ha passat encara per la comissió interterritorial que ja es va reunir este dimecres però no va contemplar esta qüestió. D'esta forma, tot indica que no es començarà a aplicar fins que passe la Setmana Santa.


La reunió es podria celebrar el dimecres de la setmana vinent o el següent. Igualment, en el cas d'entrar en vigor, les terrasses dels locals sí que podrien continuar obertes, ja que els experts proposen mantindre l'activitat exterior de bars i restaurants sempre que la incidència no supere els 500 casos per cada 100.000 habitants.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari