Puig: 'El passaport COVID estarà implantat abans del pont de la Constitució'

Puig assegura que s'està treballant per implantar el passaport COVID com a 'garant de la major seguretat possible en espais tancats'
 | Generalitat

Sembla que el passaport COVID serà prompte una realitat. El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat este matí a Alacant que s'està treballant per presentar el Tribunal Superior de Justícia una proposta. «Es tracta del fet que el certificat COVID servisca com un garant de la major seguretat possible en espais tancats".

És en estos espais on és més difícil mantenir la distància de seguretat o l'ús de la mascareta, com és el cas de l'hostaleria. Per això, quasi amb total seguretat el passaport COVID s'implantarà «abans del pont de la Constitució», ha afirmat Puig.

«La mascareta és obligatòria en espais tancats i necessària en aquells espais oberts on hi ha possibilitat de tenir contacte més enllà d'una distància raonable», explica el President. A més, recorda que la màscara «ha estat un dels grans actius» en la lluita contra la pandèmia, encara que el fonamental és la vacunació. «Intentarem convéncer este 8% que no s'ha vacunat que ho faça. Pel seu bé propi, el de la família i de la societat», afegeix Puig.

D'altra banda, ha fet referència a la vacunació dels nens. «És una decisió que cal prendre en l'àmbit científic», explica Ximo Puig. «Però estem preparats per a poder ràpidament vacunar al màxim nombre de xiquetes i xiquets», reconeix, encara que «objectivament, cal fer-ho quan es decidisca a la ponència de vacunes, tinga el suport científic i totes les garanties», conclou.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig, sobre la implantació del certificat COVID: 'Serà en els pròxims dies'" "La immunització sense cita s'intensifica durant les pròximes setmanes"