Petru, un bebé contagiat de Covid-19 poc després de nàixer, deixa l'UCI després de 70 dies ingressat

Petru inicialment va presentar problemes respiratoris i, posteriorment, dificultat en l'alimentació, cosa que ha requerit un complex procés de rehabilitació
Ha estat 70 dies ingressat | Europa Press

Petru, un bebé que va ingressar en l'UCI pediàtrica de l'Hospital Vithas 9 d'Octubre de València als nou dies de nàixer després de contraure coronavirus, acaba de rebre l'alta hospitalària i eixir de la unitat de crítics 70 dies després. Es tracta d'un dels «casos excepcionals» en els que el coronavirus ha afectat tant un menor, fins al punt d'haver de traslladar-li a una unitat de Vigilància intensiva (UCI).

Ara, segons ha informat l'hospital en un comunicat, el 9 d'Octubre ha viscut un moment «molt emotiu» amb l'alta hospitalària de Petru, que ja es troba «completament recuperat» després de 70 dies ingressat i que ha eixit del centre adormit i entre aplaudiments del personal.

El bebé va nàixer en Vithas València 9 d'Octubre en «perfectes condicions», però quan es va traslladar a casa al costat de sa mare, el seu germà era portador de la malaltia de manera asimptomàtica. El nounat es va contagiar i va començar a empitjorar el seu estat.

La seua recuperació ha sigut lenta fins a la seua total millora

Els seus pares, Cristina i José, li van portar a urgències pediàtriques de Vithas València 9 d'Octubre i l'equip mèdic va decidir traslladar-lo a l'UCI pediàtrica a on es va confirmar que havia contret la malaltia per Covid-19.

Petru inicialment va presentar problemes respiratoris i, posteriorment, dificultat en l'alimentació, cosa que ha requerit un complex procés de rehabilitació. La seua recuperació ha sigut lenta fins a la seua total millora i, de fet, al principi, els seus papes sol podien vore'l per videoconferència.

Segons el centre, la situació viscuda ha sigut «angoixant» fins que el bebé per fi va donar negatiu i els seus pares van poder estar al seu costat. En rebre l'alta, els treballadors han fer un corredor per a acomiadar a Petru i la seua mamà entre aplaudiments, missatges d'ànim i emoció per a mostrar-li tot el seu afecte.

A la seua eixida, la mare, entre llàgrimes, ha oferit un «gràcies de cor» i ha assegurat «haver-se sentit molt recolzada en tot moment per tot el personal» i ha destacat que «mai, ni ella ni la seua família, oblidaran la solidaritat i les mostres d'afecte demostrat per tot el centre hospitalari».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"5 municipis de l'Horta també tanquen perimetralment les seues zones comercials" "Arribaran 50.000 dosi de la vacuna de Moderna al territori valencià en gener i febrer"