Puig advoca per «analitzar el que ha donat de sí» l'estat d'alarma

El president de la Generalitat manté la petició de poder avançar el toc de queda
Insistix en avançar el toc de queda | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per «avaluar l'estat d'alarma per a analitzar bé el que ha donat de si amb l'objectiu de vore en quina manera es pot orientar una ampliació», al mateix temps que ha mantingut la petició de poder avançar el toc de queda més enllà de les 22.00 hores.

Ho ha assenyalat el cap de l'executiu valencià en una entrevista en el programa de ràdio 'Herrera en COPE', a on ha apuntat que la Generalitat defensarà esta línia en el pròxim Consell Interterritorial de Sanitat, el primer amb Carolina Darias al capdavant d'esta cartera. Per a Puig, la decisió ha de ser per a tot el país, ja que «això no va de guerrejar cada un a la seua».

No obstant això, ha apuntat que «no hi ha mesures definitives, excepte no tindre cap relació amb ningú» alguna cosa que «no és l'horitzó d'una societat com la nostra». No obstant això, sí que considera que «hi ha mesures com rebaixar l'horari del toc de queda que ajuden a la conscienciació i a la sensació que hem de tindre tots de corresponsabilitat per a eixir de la pandèmia».

Preguntat sobre si considera que l'exministre Salvador Illa es va negar a avançar el toc de queda perquè això no suposara un ajornament de les eleccions catalanes a les que es presenta, Puig ha considerat que «dos hores de toc de queda no deriven necessàriament en una decisió d'estes característiques. Si fora per això, hi hauria altres solucions des del punt de vista electoral», ha agregat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els morts per Covid-19 seran enterrats o incinerats en 24 hores des de la defunció" "Un hospital valencià habilita llits en la cafeteria i la capella per als pacients"