Puig demana al Govern espanyol que garantisca el tancament perimetral del territori valencià

Segons el Consell, les arribades són competència del Govern

Imatge de Ximo Puig en l'homenatge a les víctimes del Covid-9 en Morella
Ha fet la petició al govern espanyol | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat al Govern d'Espanya a garantir el tancament perimetral del territori valencià que, segons ha dit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, impedix l'entrada a esta autonomia de qualsevol persona, siga immigrant o no, més enllà de situacions organitzades.

D'eixa manera ho ha afirmat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per l'arribada de diferents vols amb immigrants procedents de Canàries, qui ha afegit que el Govern valencià ha acceptat col·laborar en l'acolliment d'estes persones d'una forma organitzada, que encara no s'ha produït.

Oltra ha explicat que el passat 18 de novembre, el Govern els va demanar col·laboració en l'acolliment de les persones immigrants que estan arribant a Canàries, alguna cosa al que el Consell va accedir, baix determinades condicions i de forma organitzada.

La vicepresidenta ha dit que els trasllats, en els termes acordats amb el Govern, encara no s'han fet, pel que les arribades que s'està produint no estan «en el marc d'un trasllat organitzat» i són competència del Govern. Mónica Oltra ha recordat que el tancament perimetral està vigent, com a mínim, fins a mitjan gener i «s'ha de respectar», i ha afirmat que el president de la Generalitat ha traslladat al Govern que és este, a través de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, el que ha de garantir eixe tancament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari