Puig creu que la situació epidemiològica «no es pot explicar simplement pel Nadal»

El president ha alertat que l'expansió de la variant britànica pareix que pot haver augmentat en Alacant
Ximo Puig ha sigut entrevistas en 'Herrera en COPE' | EFE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que la situació epidemiològica «no es pot explicar simplement pel Nadal» i ha apuntat que «hi ha causes molt complexes» que la fan «bastant difícil d'explicar».

Així ho ha afirmat Puig en una entrevista en 'Herrera en COPE', després del segon dia consecutiu amb més de 9.000 contagis en el territori valencià i amb 4.594 persones hospitalitzades, i una setmana després d'endurir les mesures restrictives.

Estes restriccions arriben després d'un Nadal amb mesures dures en les que no podia haver-hi retrobament familiar fora de la Comunitat Valenciana. Amb tot, Puig ha considerat que la situació és molt difícil en els hospitals i ha valorat l'esforç enorme dels professionals, aguantant esta situació.

Situació extrema en els hospitals

Per al president, hi ha alguna explicació respecte a esta situació, com el fet que la incidència en la primera i segona ona fora més baixa en el territori valencià. Açò  afavorix «la intel·ligència d'este virus en la seua lluita per la superació i la propagació» , i que el mateix passa en llocs com Portugal, Extremadura o Múrcia.

«A pesar del gran estrès que es viu als hospitals, hi ha una estabilització o fins i tot evolució a la baixa en algunes zones, però dins d'una situació extrema». Així i tot, «encara que ahir van baixar els ingressos, estes són qüestions que poden ser puntuals i vindran setmanes molt complicades», ha manifestat Puig.

En este sentit, «més enllà que es puguen ampliar els llits i les UCI, que són suficients en este moment, els professionals estan durant molts mesos treballant durament, i el nivell d'esgotament físic i mental és alt».

Nova variant britànica i vacunació

Preguntat respecte a la nova variant britànica del virus, Ximo Puig s'ha mostrat molt preocupat, ja que en algunes comunitats té una important aportació als contagis. «En València teòricament no, però en Alacant pot haver augmentat», ha agregat, i ha apuntat que «allí viuen molts residents britànics, un terç dels quals viuen en Espanya i que existix una relació molt directa».

D'altra banda, el president del govern valencià ha indicat que «esta setmana ja s'ha anat alentint la vacunació de les primeres dosis, ja que vivim en la incertesa. No sabem quantes dosis rebrem el dilluns», ha advertit, al mateix temps que ha recordat que cal garantir que puguen posar-se les segones dosis.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El govern valencià augmentarà el control policial en les ciutats confinades" "Augmenten els casos de Covid-19 entre els xiquets i adolescents en territori valencià"