Fins a 30.000 euros de sanció per incomplir el passaport covid en Comunitat Valenciana

L'obligatorietat del certificat covid entra en vigor la mitjanit del divendres al dissabte
Passaport Covid Comunitat Valenciana | GVA Sanitat


Aquest divendres s'emportarà al ple del Consell la modificació del decret del passat 24 de juliol en el qual es regulen les sancions per incomplir la normativa contra la covid-19.

En el text, es definiran les multes per als establiments i particulars que no tinguen en compte les noves directrius davant la implantació de l'anomenat passaport o certificat covid, acceptada ja pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que a partir de la mitjanit del divendres al dissabte serà obligatori per a l'entrada a l'hostaleria i als locals d'oci nocturn, entre altres, sempre que el seu aforament siga superior a les 50 persones.


Les sancions a la Comunitat Valenciana per a particulars i locals d'hostaleria, restauració, oci i entreteniment que incomplisquen l'obligatorietat del certificat covid, que entra en vigor la mitjanit del divendres al dissabte, podran anar des dels 60 fins als 30.000 euros.


S'introdueixen sancions lleus d'entre 60 i 600 euros per als particulars que incomplisquen les restriccions d'entrada o exhibició dels documents corresponents, estant degudament anunciades, en referència als clients que es colen en el local o no ensenyen el passaport corresponent.


També es podran imposar sancions de 60 a 600 euros als locals que incomplisquen l'obligació de col·locar cartells o mesures informatives en els quals siga exigible d'acord amb les ordres de l'autoritat sanitària, segons informen fonts de la Generalitat.


Per a incompliments del titular de l'establiment en l'obligació de sol·licitar el passaport i dels qui permeten l'accés a l'interior dels locals on siga exigible, les multes van des dels 601 als 30.000 euros, i es consideraran greus.


Totes aquestes sancions seran aplicables als locals d'hostaleria, restauració, oci i entreteniment amb aforament superior a 50 persones; a locals d'activitats recreatives i d'atzar amb servei de restauració; i en esdeveniments, celebracions i festivals de música amb assistència superior a 500 persones i on no siga possible l'ús permanent de la mascareta.

Respecte als locals, les fonts consultades puntualitzen que es consideraran infraccions greus que els locals obligats a això no demanen el certificat -o altres documents admesos- a l'entrada d'aquest.


A més, també serà considerada una falta greu que es considere que el control, encara que s'haja establit, no haja sigut en cap manera efectiva. És a dir, que es detecte un número molt important de persones dins del local que no disposen del citat certificat.

La modificació del règim sancionador contra el compliment de les mesures de prevenció davant la covid serà aprovat aquest divendres en el ple del Govern valencià.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Denúncia: cinc setmanes sense veure la seua mare a pesar de dos PCR negatives" "La vacuna infantil crea dubtes a les famílies malgrat els brots en centres educatius"