Sanitat convida a seguir una sèrie de pautes per a previndre els contagis

S'aconsella també identificar els gots i coberts per a evitar errors, i no s'ha de compartir el plat amb una altra persona
La guia de Sanitat per a previndre els contagis durant el Nadal | València Diari

La Direcció General de Salut Pública i Addiccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha elaborat un decàleg amb recomanacions pràctiques per a ajudar a disfrutar de les celebracions de manera segura i més saludable i que conté unes pautes per a previndre els contagis.

Mantindre els espais oberts, llavar-se les mans amb aigua i sabó al principi i al final de cada menjar o identificar els gots i coberts de cada comensal són accions que pot ajudar a reduir les possibilitats de transmissió del Covid-19.

Per això, sempre que siga possible, és preferible menjar a la terrassa o a l'aire lliure, encara que si aquesta opció no és viable, cal procurar obrir finestres i portes per a facilitar la renovació de l'aire en l'estada que acollirà la reunió, han informat fonts de la Generalitat.

Tambe és aconsellable situar les cadires de manera alterna i evitar asseure's davant d'una altra persona si no es pot garantir la distància de seguretat de dos metres. Res més arribar al punt de celebració, es recomana llavar-se les mans amb aigua i sabó o gel; igual que a l'inici i al final de cada menjar.

Pautes sobre el menú

S'aconsella també identificar els gots i coberts per a evitar errors, i no s'ha de compartir el plat amb una altra persona. A l'hora de servir, és aconsellable seleccionar a una única persona perquè s'encarregue de portar-ho tot a la taula, inclosos els aperitius, i esta persona es llavarà les mans amb aigua i sabó, o bé li les desinfectarà amb gel, cada volta que servisca el menjar.

Des de la Generalitat han destacat que els menjars i sopars de Nadal solen ser moments de tertúlia pel que, si entre plat i plat cal esperar, és necessari posar-se la mascareta. També han desaconsellat brindar xocant les copes.

Respecte al menú, es recomana reduir el consum d'aperitius processats i amb alt contingut en sal i substituir-los per alternatives saludables com, per exemple, guarnicions a base de verdures i hortalisses de proximitat i temporada.

A demés, prioritzar els productes frescos i de temporada de comerços locals ajuda a mantindre una dieta equilibrada i servix de suport a l'economia de la zona, han ressaltat. D'altra banda, en preparar ensalades, han d'evitar-se salses molt contundents o processades; l'ideal són amaniments saludables com olis aromàtics , vinagre, llima, herbes i espècies, han conclòs des de la Generalitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: El govern espanyol aclarix si Espanya té algun cas del nou Covid-19" "Atenció: Alcoi cancel·la el popular Betlem de Tirisiti"