Sanitat veu molt probable poder llevar les mascaretes en exteriors al juliol

"La data concreta cal valorar-la amb altres paràmetres", ha assenyalat Fernándo Simón

El Ministeri de Sanitat ha considerat que és "factible" poder relaxar l'ús de mascaretes en exteriors a mediats o finals de juny "i amb molta probabilitat" a principis de juliol si l'evolució epidemiològica i la cobertura vacunal continuen al ritme actual.


"La data concreta cal valorar-la amb altres paràmetres", ha explicat en roda de premsa el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en ser preguntat pels càlculs que este dilluns ha fet Castella-la Manxa sobre la fi de l'ús de mascaretes en exteriors.


L'epidemiòleg ha indicat que la màscara podria no ser necessària en llocs oberts a l'aire lliure en els quals es puga mantindre la distància, fins i tot abans d'aconseguir el 70% de població immunitzada, alguna cosa que el Govern augura per a mediats d'agost.


Encara que no sols a l'aire lliure: podria també plantejar-se, ha dit Simón, en interiors per a col·lectius que estiguen completament vacunats com les residències. "És una cosa en les quals hem de pensar i que hem de proposar en les pròximes setmanes", ha assenyalat.


Amb el que si l'evolució continua sent l'actual i la gent és conscient que cal mantindre i respectar algunes de les mesures de protecció, Simón veu "factible que, a mitjan juny, i amb molta probabilitat a principis de juliol, la màscara no siga necessària" en estos espais.


I "el lògic", ha afegit, és que, si les circumstàncies ho permeten, es faça a escala nacional i no com l'estiu passat en el qual la imposició no era igual en totes les comunitats; això sí, si la situació epidemiològica és "radicalment diferent" entre comunitats, "caldrà replantejar-li-ho".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 183 nous positius i 2 morts" "Sotrovimab: redueix les hospitalitzacions i les morts per coronavirus en un 85%"