Sanitat no recomana els tests ràpids d'anticossos per a l'autodiagnòstic

Sanitat no contempla el registre sistemàtic dels resultats d'estes proves ni les inclou en la seua estratègia de rastreig i control de casos
Sanitat no recomana els tests ràpids d'anticossos per a l'autodiagnòstic | València Diari

La Conselleria de Sanitat ha advertit que les proves ràpides de detecció d'anticossos a partir d'una mostra de sang obtinguda a través del dit tenen un rendiment menor que les tècniques que es fan en els laboratoris a partir d'una mostra de sang extreta d'una vena.

Els tests d'autodiagnòstic es poden fer fora del laboratori, però, segons advertixen les persones expertes, hi ha més risc que donen falsos positius i falsos negatius, han assenyalat fonts de la Conselleria en un comunicat.

Qualsevol prova de detecció d'anticossos informa de la presència de defenses en l'organisme contra algun dels components del SARS-CoV-2, agent causal del Covid-19, cosa que suggerix que el pacient ha tingut contacte previ amb el virus.

La seua positivitat no garantix la immunitat

No obstant això, han assenyalat les mateixes fonts, la seua positivitat no garantix la immunitat, pel que s'han de continuar complint les mesures de protecció. La Conselleria assegura estar alineada amb l'evidència científica actual, les recomanacions del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i l'Organització Mundial de la Salut, i únicament recomana l'ús de test ràpids d'anticossos per a determinats estudis, i sempre amb finalitats d'investigació.

Per això, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha demanat prudència en l'ús i interpretació de proves de detecció ràpida d'anticossos. «L'única cosa que pot acreditar el test d'autodiagnòstic d'anticossos és si la persona ha passat la malaltia o no», ha indicat Barceló, qui ha assenyalat que les proves de detecció ràpida d'anticossos «en cap cas es consideren adequades per al diagnòstic d'infecció activa, ni en pacients simptomàtics ni en asimptomàtics».

En este sentit, la Conselleria de Sanitat no contempla el registre sistemàtic dels resultats d'estes proves ni les inclou en la seua estratègia de rastreig i control de casos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Arriben 7 immigrants més a l'aeroport de València des de les Canàries" "Simón es posa seriós per a avisar del problema que arriba a Espanya"