Setmana de rècords en casos de Covid-19 i morts en el territori valencià

La incidència acumulada a 14 dies ha registrat el seu màxim històric esta última setmana
Setmana de rècords en casos de Covid-19 i morts | iStockPhoto (Teka77)

La setmana a cavall entre desembre i gener ha batut en el territori valencià els rècords de la pandèmia en número de contagis i de morts per Covid-19 en un dia, i acaba amb dades d'hospitalitzacions paregudes a les que hi havia a finals de març, just abans del pic de la primera ona.

La incidència acumulada a 14 dies ha registrat el seu màxim històric esta setmana, en la que han mort més persones que en tot el mes d'octubre a causa del coronavirus i s'han notificat més contagis que en tot el mes d'agost, segons les dades de la Conselleria i del Ministeri de Sanitat recopilats per EFE.

Contagis: 11.926

En la setmana del 28 de desembre al 2 de gener s'han comptabilitzat 11.926 nous casos positius, que la convertixen en la segona pitjor setmana de la pandèmia i que suposen 2.797 contagis més que la setmana anterior i un augment del 30,64%.

El percentatge de casos actius és del 12,18%, paregut al d'una setmana abans, mentres que la taxa de positivitat (percentatge de persones que donen positiu en les proves) ha crescut en una setmana 5,72 punts, fins al 22,55%, la més alta d'Espanya i deu punts per damunt de la mitjana del país.

Morts: 196

Des de dilluns passat han mort en el territori valencià un total de 196 persones a causa del coronavirus, segons la Conselleria de Sanitat, que ha oferit dades cinc dies d'esta setmana. La setmana anterior, en què va donar dades tres dies, els morts van ser 74, amb el que hi ha hagut un augment del 164,87%.

Quant als morts en residències d'ancians, esta setmana han sigut 64, que són 36 més que la penúltima setmana de l'any i un augment del 128,58%. També han pujat els contagis en treballadors d'eixos centres, però han baixat entre els residents.

Puja la pressió hospitalària

La setmana acaba amb 1.865 persones ingressades als hospitals valencians a causa del coronavirus, que són 321 més que una setmana abans i un augment del 20,80%. És la xifra més alta d'esta segona ona, i pareguda a la del 29 de març, quan eren 1.874.

També han augmentat els ingressos en les unitats de vigilància intensiva (UCI), en les que hi ha 293 pacients, que són 47 més que una setmana abans i un augment del 19,11%. És la tercera xifra més alta d'esta segona ona, i comparable amb la qual hi havia a mitjan abril. El territori valencià té el percentatge més alt de llits en planta ocupats per pacients Covid-19, i el tercer més alt en les UCI.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Celebren 8 festes privades en cases i un botelló en el carrer en Alacant" "Els 57 municipis valencians que comencen el 2021 sense haver tingut coronavirus"