El sindicat mèdic alerta que l'increment de casos «pot portar al col·lapse del sistema sanitari»

El sindicat ha advertit que esta tercera onada «serà més dura que les precedents»
El sindicat mèdic avisa: «Pot haver un col·lapse del sistema sanitari» | Cedida

El sindicat mèdic CESM-CV ha alertat de l'evolució «desbordada» de la pandèmia i ha insistit en la necessitat de prendre noves mesures de manera «immediata» per a frenar els contagis davant del «més que probable» increment de casos en les dos pròximes setmanes, que «pot portar al col·lapse del sistema sanitari».

De la mateixa manera, han traslladat la seua «profunda preocupació i la sensació d'alarma que existix entre els metges d'assistència primària i hospitalària davant de l'escalada de contagis, ingressos hospitalaris i en unitats de crítics en l'última setmana», producte, han denunciat en un comunicat, de «la incapacitat dels responsables sanitaris per a controlar la pandèmia».

En esta línia, han alertat que «es tornen a cometre els mateixos errors que en els mesos inicials de la pandèmia» tot i els advertiments que ha fet el Sindicat mèdic, societats científiques i col·legis de metges, siga de manera individual o a través del Fòrum de la Professió Mèdica. També han lamentat que la Conselleria «seguix sense informar adequadament i sense atendre les múltiples recomanacions i oferiments» del CESM-CV.

La tercera onada «serà més dura que les precedents»

D'eixa forma, han advertit que esta tercera onada «serà més dura que les precedents», ja que «està relacionada amb la permissivitat en els contactes socials en les festes nadalenques i amb la capacitat en l'assistència minvada per l'augment de contagis o aïllaments en professionals sanitaris i l'absència de substitucions o reforços suficients».

Per això, han defensat la necessitat de prendre de manera «immediata» decisions per a frenar els contagis, i el reforç dels sistemes assistencials «davant de la situació actual i el més que probable increment de casos en les dos pròximes setmanes», que «pot portar al col·lapse del sistema sanitari».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat no posposarà el reinici del curs i afirmen que «les aules són segures»" "ATENCIÓ: La nova xifra d'infectats per Covid-19 en Espanya"