Clausuren els jocs infantils en Alacant i augmenten el control d'aforament en comerços i hostaleria

El consistori va a vigilar especialment que es complisquen els horaris en el sector hostaler
La Policia tanca parcs infantils i intensifica controls d'aforament en comerços i hostaleria | Europa Press

La Policia Local d'Alacant ha tancat este dijous, 7 de gener, les àrees de jocs infantils i aparells biosaludables de la ciutat per a impedir el seu accés amb tanques i precinte. L'Ajuntament, a demés, ha comunicat que dóna principi l'operatiu per a vigilar els nous aforaments comercials i en establiments de l'hostaleria.

Per això, a partir d'este 7 de gener no es permet jugar en estos espais a les famílies amb els menors de 14 anys que isquen a passejar i tampoc està permesa la realització de cap esdeveniment o activitat amb concentració de persones, segons recull un comunicat de la Regidoria de Seguretat.

L'àrea municipal ha explicat que, amb la implantació d'estes mesures, es garantix així que es complisca la nova normativa preventiva posada en marxa amb l'objectiu d'evitar nous contagis del Covid-19.

Tanquen els comerços a les 17.00 hores

L'Ajuntament ha apel·lat al sentit i la responsabilitat de tots, i recorda l'obligatorietat del compliment de les instruccions impartides per les autoritats sanitàries relatives al distanciament social, l'ús obligatori de les mascaretes, el toc de queda a les 22.00 hores, i tancament els establiments de restauració i hostaleria a les 17.00 hores, i que la clientela no podrà estar en l'establiment fora de l'horari permés.

Segons el regidor de Seguretat, José Ramón González, «la Policia vigilarà que es complix la mesura en els establiments i locals comercials i d'activitats de servicis professionals, amb independència de la seua superfície útil d'exposició i venda, que hauran de reduir al 30% l'aforament total».

Reducció d'un 30 % de l'aforament en aparcaments

Així mateix, González ha afegit que «en el cas d'establiments o locals distribuïts en diferents plantes, la presència de clientela en cadascuna d'elles haurà de guardar esta mateixa proporció».

Per això, tots els establiments i locals comercials i d'activitats de servicis professionals que disposen d'ells reduiran al 30% la capacitat dels aparcaments o espais destinats a l'estacionament de vehicles dels seus clients.

La mesura exceptua l'activitat comercial dels establiments i locals comercials dedicats al comerç essencial d'alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, servicis de perruqueria i centres de veterinària, que reduiran al 50% de l'aforament permés per llicència o autorització de l'activitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Infermeria demana evitar els exàmens presencials en les universitats valencianes" "Puig es compromet a què comence la vacunació en hospitals durant la setmana"