El territori valencià rebrà, entre gener i febrer, 50.000 dosi de la vacuna de Moderna

El procés de vacunació, en finalitzar el dia d'ahir, s'ha completat ja en 125 residències valencianes
Arribaran entre els dos mesos | ACN

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat «molt positivament» la decisió d'aprovar esta nova vacuna i ha assegurat que el territori valencià «està preparat per a la seua administració a penes arriben les primeres dosis» que, previsiblement, serà la setmana que ve.

Entre gener i febrer es rebran els primers enviaments de Moderna, que suposaran unes 50.000 dosi d'esta segona vacuna autoritzada. Això permetrà «accelerar el procés de vacunació en els primers estadis» que són les residències i els sanitaris de primera línia Covid-19, segons la consellera.

Un procés que, en finalitzar el dia d'ahir, s'havia completat ja en 125 residències valencianes i que es vorà sensiblement accelerat en els pròxims dies. En este sentit, Sanitat manté el seu pla perquè dilluns que ve estiguen vacunats usuaris i treballadors de totes les residències lliures de coronavirus.

La de Moderna té eficàcia vacunal del 94,1%

Esta vacuna, creada per Moderna, previndrà la malaltia causada per SARS-CoV-2 en persones a partir dels 18 anys. S'administra en dos dosis amb un interval de 28 dies i el seu manteniment exigix la seua refrigeració a 20 graus baix zero. 

L'autorització de la vacuna de Moderna es basa en un assaig clínic pivotal doble-cec (s'administra la vacuna o un placebo emmascarats de manera que s'impedisca la seua identificació a simple vista), aleatoritzat, enfront de placebo, que va incloure 30.000 adults majors de 18 anys que van ser vacunats amb dos dosis de 100 micrograms, separades per un interval de 28 dies. 

En l'anàlisi intermèdia dels resultats es van observar 196 casos de malaltia per coronavirus, 185 amb placebo i 11 amb la vacuna, cosa que va permetre estimar una eficàcia vacunal del 94,1%.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els 52 municipis valencians sense cap cas de coronavirus" "Covid-19: Llum verda de l'Agència Europea del Medicament a la vacuna de Moderna"