La vacuna infantil crea dubtes a les famílies malgrat els brots en centres educatius

L'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) recomana la vacunació per aconseguir la immunitat de grup també en aquests menors

La pregunta es repeteix cada dia a les consultes de pediatria des que s'anunciés l'autorització de la vacuna contra el coronavirus per a menors de 12 anys: què faig?, vacune als xiquets?

Els pediatres consultats per València Diari remeten al posicionament de l'Associació Espanyola de Pediatria. (AEP) S'hi parla entre altres coses que el principal objectiu és “aconseguir la immunitat de grup” també en aquest sector poblacional.

De fet, molts dels estudis estadístics publicats també a Espanya, com l'últim del Ministeri de Sanitat, parlen que els menors de 12 anys són el grup amb més incidència.

No obstant, fins fa poc, val a dir que no tots els experts veien clara aquesta necessitat. Alguns dubtaven que calgués fer-ho atesa la lleugeresa amb què els xiquets cursen la malaltia i la baixa transmissibilitat del virus, això sí, sempre “dins d'un context de baixa incidència”.

No obstant això, l'evolució del virus, les variants i sobretot el repunt en escalada imparable que estan tenint els casos a la Comunitat Valenciana sembra una vegada més els interrogants. Sobretot, en un moment en què els confinaments de centres educatius de les darreres setmanes tornen a evidenciar una presència en espais que durant alguns dels períodes més durs de la pandèmia es van percebre com a “segurs”.

Cal recordar que segons les dades de conselleria de Sanitat de la darrera setmana de novembre, s'ha determinat el confinament de 135 grups de 73 centres educatius a tot el territori autonòmic.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"1.259 nous casos de coronavirus i quatre morts en la Comunitat Valenciana" "Un 6% dels adults no tenen pensat vacunar-se"