L'Ajuntament de València suspén la taxa de taules i cadires sis mesos per a ajudar a l'hostaleria

Les mesures s'aprovaran este divendres en la Junta de Govern Local
La situació per l'evolució de la pandèmia és molt preocupant | Cedida

L'Ajuntament de Val√®ncia aprovar√† este divendres, en la Junta de Govern Local, noves mesures fiscals per a ajudar a sectors econ√≤mics de la ciutat, com el de l'hostaleria, a pal¬∑liar els efectes de la crisi generada per la pand√®mia de la Covid-19. Entre elles, el consistori donar√† llum verda a la suspensi√≥, durant sis mesos, de la taxa de taules i cadires.

D'esta forma ho han anunciat este dimarts l'alcalde de la ciutat, Joan Rib√≥, i el regidor d'Hisenda, Borja Sanju√°n, que han donat a con√©ixer algunes de les decisions que en este sentit s'adoptaran en la pr√≤xima Junta de Govern Local.

D'una banda, el primer edil ha exposat que se suspendr√† durant sis mesos la taxa de terrasses per als locals d'hostaleria, coneguda com ¬ęde taules i cadires¬Ľ i la taxa de mercats extraordinaris i la dels quioscs. Igualment, Rib√≥ ha afirmat que es reduir√† la taxa de clavegueram.

L'alcalde ha assenyalat que la situaci√≥ per l'evoluci√≥ de la pand√®mia √©s molt preocupant i ha ressaltat que tamb√© ho √©s en l'√†mbit econ√≤mic per les conseq√ľ√®ncies econ√≤miques d'esta crisi sanit√†ria.

Eliminar o rebaixar les taxes

D'esta forma, Joan Rib√≥ ha exposat que ¬ęhi ha molts milers de persones, aut√≤noms, que estan patint esta situaci√≥, als que volem ajudar per part de l'Ajuntament¬Ľ i ha esmentat algunes de les modificacions de car√†cter fiscal que es prendran en la Junta de Govern Local per a rebaixar o eliminar taxes com les citades.

El primer edil ha comentat que la idea √©s suspendre la taxa de taules i cadires en principi, durant sis mesos encara que ha destacat que es deixa oberta, si la situaci√≥ es prolonga, la possibilitat d'ampliar este termini. ¬ęSon una s√®rie de mesures que comencem a prendre ja, esta mateixa setmana, per a ajudar a tots els sectors implicats¬Ľ, ha asseverat Rib√≥.

Per part seua, l'edil d'Hisenda ha anunciat tamb√© la decisi√≥, entre altres mesures tribut√†ries, d'aprovar este divendres la suspensi√≥ de la taxa de taules i cadires en la ciutat de Val√®ncia. ¬ęAra que s'estan aplicant noves restriccions per a protegir la salut de tots, no podem oblidar-nos dels qui s'estan jugant l'ocupaci√≥. Per aix√≤, √©s necessari acompanyar les restriccions amb la protecci√≥ de l'ocupaci√≥¬Ľ, ha assenyalat Sanju√°n.

En esta l√≠nia, ha exposat que per a protegir la salut de tots, hi ha persones que estan arriscant m√©s que unes altres i ha considerat que ¬ęesta no √©s una situaci√≥ admissible per a les administracions p√ļbliques¬Ľ. ¬ęPer aix√≤, continuarem treballant per a no deixar a ning√ļ arrere¬Ľ, ha subratllat.

Possible pròrroga

El titular d'Hisenda en el consistori ha comentat que ¬ęno hi ha treballs prescindibles, no hi ha treballadors prescindibles, i les administracions hem d'enviar una missatge que farem tot el possible per a que cap negoci tanque la seua persiana i cap treballador siga acomiadat per esta pand√®mia¬Ľ.

Referent a aix√≤, ha apuntat la decisi√≥ de l'Ajuntament de Val√®ncia de no cobrar els primers sis mesos de la taxa de taules i cadira i ha mostrat la intenci√≥ de ¬ęcomprometem p√ļblicament a no cobrar la resta de l'any si √©s necessari, prorrogant la suspensi√≥, per a afrontar les conseq√ľ√®ncies de la pand√®mia¬Ľ. Ha precisat que si esta mesura es prorroga tamb√© en el segon semestre, el consistori deixaria d'ingressar fins a 2 milions per esta taxa.

¬ęVolem traslladar als treballadors de l'hostaleria la tranquil¬∑litat que l'Ajuntament estar√† del seu costat i anir√† acordant les seues taxes perqu√® no es tanque cap persiana¬Ľ, ha insistit Borja Sanju√°n.

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Els 46 brots valencians" "Última hora: Xifres rècord de contagis en el territori valencià"