Un xic acaba en la presó per negar-se a posar-se la mascareta en Castelló de la Plana

El detingut ha dit als agents que no li donava la gana posar-se la mascareta
S'ha negat en diferents ocasions | Pexels | Karolina Grabowska

Agents de la Policia Nacional han detingut a un xic de 28 anys com a presumpte autor d'un delicte de desobediència greu, per negar-se a usar la mascareta en el carrer. En un primer moment va dir que no tenia, facilitant-los una els policies, per a continuació dir que no se la posava, ni anava a posar-se-la perquè no li donava la gana.

Cap a les 15.30 hores de la vesprada, una dotació policial ha vist en l'avinguda de Benicàssim, enfront de l'Hospital General, a un xic que incomplia la normativa, en la que es regula  l'obligació de portar posada la mascareta en la via pública, en virtut de la Resolució del 17/07/2020 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

L'agent policial s'ha acostat al xic per a preguntar-li si tenia algun motiu justificat (malaltia) que no el deixara portar la mascareta, contestant que no, que no tenia i que no se l'anava a posar. L'agent ha intentat identificar-lo per a proposar-lo per a sanció, al mateix temps que ha instat al xic que es posara la mascareta, responent que no tenia i que no anava a posar-se cap.

El xic ha ingressat en la presó

Els agents han donat una mascareta al xic, mantenint este la seua negativa a posar-se-la, insistint  que no se la posava perquè no li donava la gana. A pesar de ser advertit pels policies en diferents ocasions de les conseqüències de la seua actitud, que anava des d'una infracció administrativa fins a la seua detenció per desobediència greu, s'ha negat a identificar-se i a posar-se la mascareta.

Amb l'ocorregut, i el risc que suposa per a la salut pública de la seua actitud, els agents l'han detingut com a presumpte autor d'un delicte de desobediència greu. El detingut, que compta amb diferents antecedents policials, ha sigut posat a la disposició de l'autoritat judicial, qui ha ordenat el seu ingrés en la presó.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen a 29 xics sense mascareta, bevent i consumint drogues en un parc de València" "Quatre metges valencians, entre els 100 millors d'Espanya"