Ximo Puig creu que hi ha marge abans d'un confinament, que seria l'«últim»

El president afirma que el confinament té «conseqüències negatives sobre la salut»
Puig diu que el confinament domiciliari és l'«últim» que es faria | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que existix marge per a adoptar altres mesures enfront dels contagis de Covid-19 abans que el confinament domiciliari, que seria, segons ha dit, «l'últim espai possible», ja que també té «conseqüències negatives sobre la salut».

Després que els seus socis de Govern, Compromís i Unides Podem hagen advocat per un confinament domiciliari, Puig ha considerat que la prioritat ara és «el compliment de les mesures estrictes que existixen» i ha assegurat que «no per augmentar mesures augmentarem la capacitat de resposta» al virus.

«No hi ha una relació directa entre les restriccions i número de casos», ha afirmat Puig, qui ha recordat que les restriccions del territori valencià «són de les més elevades» d'Espanya i ha assenyalat que esta pandèmia «té moltes cares i situacions», algunes de les de què «no s'acaben d'explicar en termes científics».

Ha assenyalat que en els pròxims dies s'avaluaran les últimes mesures implantades i, en funció d'això, es prendran les decisions que corresponga, encara que ha recordat que les mesures actuals suposen en la pràctica un «semiconfinament». Segons Puig, les decisions «no poden ser de manera espasmòdica», i ha advocat per tindre «una concepció la més tranquil·litzadora, segura i serena» possible.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els experts tenen clara la dràstica mesura que ens imposaran prompte" "280 llits en els hospitals de campanya per a derivar els casos lleus o moderats"