Ximo Puig declara que les restriccions no desapareixeran amb la fi de l'estat d'alarma

Prudencia és el que el president demana i es per això que apel·la a una desescalada "prudent" amb decisions que es prendran de manera "tranquil·la i ordenada"

Ximo Puig, el president de la Generalitat, ha assegurat que les restriccions per la pandèmia "no desapareixeran" amb la fi el pròxim 9 de maig de l'estat d'alarma i ha manifestat que es prendran decisions de manera "tranquil·la i ordenada" per a una desescalada "prudent".

Puig feia estes declaracions als mitjans en l'acte de celebració de l'1 de Maig a València, on ha insistit que la defensa per a superar la crisi sanitària és la vacunació. "Cada dia que passa anem avançant", ha ressaltat.

Al ser preguntat per les mesures una vegada finalitze l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig, el cap del Consell ha garantit que es prendran decisions de manera "tranquil·la i ordenada" per a una desescalada "prudent". "No estem parlant que desapareixeran les restriccions", ha avançat, al mateix temps que ha destacat que, per exemple, el toc de queda ha estat un instrument "molt interessant" i "ha ajudat a la capacitat de reacció de la societat".

"El més important que ha passat és la conscienciació i l'actitud cívica de la societat valenciana, és seu el mèrit de la contenció", ha manifestat.

En este sentit, ha avançat que durant la setmana vinent es reunirà la Comissió Interdepartamental i, en funció dels informes dels experts, prendrà les decisions "oportunes". Així, ha puntualitzat que s'estan estudiant "quines mesures es poden alleugerir" i ha ressaltat que la Comunitat Valenciana "porta set setmanes amb una bona xifra" de contagis i en situació de "estabilització" de la pandèmia. "Som la comunitat amb la menor incidència", ha afegit.

No obstant això, Ximo Puig ha demanat "ser conscients" que "tenim encara molts problemes". "Ahir van morir 7 persones, el virus és aquí, al carrer, a les cases i en tots els espais", ha recalcat.

Per això, el 'president' de la Generalitat ha instat a "ser prudents" en esta situació, al mateix temps que a "avançar en l'esperança". "La setmana que ve serà en la qual possiblement més vacunació es produeix, amb 401.400 dosi", ha valorat.
Finalment, s'ha mostrat "esperançat" perquè abans que acabe maig "totes les persones majors de 60 anys estaran ja vacunades", una situació que "possibilita obrir l'estiu amb esperança de recuperació".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les xifres d'hospitalització de la C. Valenciana una de les millors de tot l'Estat" "Sanitat registra 179 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana"