La Diputació d'Alacant impulsa la integració dels xiquets amb discapacitat intel·lectual

La proposta contempla l'entrenament tècnic i tàctic, així com la preparació física i psicològica dels alumnes mitjançant un sistema d'aprenentatge especial

La Diputació d'Alacant col·labora amb la Federació de Pàdel de la Comunitat Valenciana en la posada en marxa de ‘DI Pádel en el cole’, un projecte esportiu que busca afavorir la integració i el desenvolupament físic i cognitiu dels xiquets i xiquetes amb discapacitat intel·lectual de la província mitjançant la pràctica d'esta disciplina.


El president de la institució, Carlos Mazón, ha presentat al costat del president de la FPCV,  Alfonso  Monferrer, tots els detalls d'esta iniciativa que es durà a terme en quinze centres d'educació especial del territori. L'acte, celebrat en El Corte Inglés de Federico Soto, ha comptat també amb la presència del diputat d'Esports, Eduardo Dolón, el diputat de Voluntariat, Juan de Dios Navarro, la diputada d'Administració General i Hisenda, María Gómez, el director regional de Comunicació i Relacions Institucionals del centre comercial, Pau Pérez, i el director d'El Corte Inglés d'Alacant, Juan Cabello.


“Des de la Diputació estem absolutament compromesos amb esta mena d'activitats que fomenten la inclusió de les persones amb discapacitat, contribuint al seu creixement personal i a la millora de la seua qualitat de vida, tant a nivell cognitiu com social, afectiu i físic”, ha explicat Mazón.

El president ha destacat, a més, el fet que en esta ocasió els beneficiaris “són els més joves, permetent-los d'esta manera afavorir la seua atenció, concentració, capacitat per a resoldre problemes i desenvolupar la seua memòria”.


DI Pádel en el cole’ contempla l'entrenament tècnic, l'entrenament tàctic i la preparació física i psicològica dels alumnes mitjançant un sistema d'aprenentatge especial impartit per professionals altament capacitats.

A més, els participants comptaran amb una avaluació inicial per a ajustar el mètode a les seues necessitats i amb un kit de materials adaptats que els permeta gaudir al màxim d'esta experiència.


Entre els beneficis d'este projecte educatiu destaquen la seua capacitat per a crear un espai de recreació i esport que propicie les relacions socials, potencie les capacitats físiques dels xiquets, fomente valors com el compromís, el respecte i la solidaritat o ajude els jugadors a incrementar la confiança en si mateixos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació de Castelló acollirà la copa de la UEFA Europa League del Villarreal CF" "La Selecció Espanyola de Futbol es vacunarà amb Pfizer abans que comence l'Eurocopa"