Espanya ja coneix els seus rivals per al Mundial de Rússia 2018

Portugal, Iran i el Marroc jugaran contra Espanya en el grup B
Imatge d'arxiu de la Selecció Espanyola. | EFE

 

Comença el compte enrere. La Copa del Món de Rússia 2018 ja coneix la composició dels grups i com han quedat les 32 seleccions que han aconseguit el difícil i valuós passaport per a poder disputar la fase final d'este Mundial.

 

Una competició que es disputarà del 14 de juny al 15 de juliol del pròxim any en onze ciutats russes diferents. El combinat nacional formarà part del grup B i s'enfrontarà a les següents seleccions durant la fase de grups: Portugal, Iran i el Marroc.

 

Després de quedar així configurat el grup d'Espanya, la selecció debutarà contra Portugal el pròxim dia 15 de juny a partir de les huit de la nit en Sochi, un dia després de la inauguració del Mundial. El seu següent partit ho jugarà contra Iran el 20 de juny a la mateixa hora en Kazán. Finalment, la selecció disputarà el seu últim partit de la fase de grups contra el Marroc el pròxim 25 de juny, a la mateixa hora que els anteriors, en Kaliningrado.

32 seleccions participaran en el Mundial de Rússia. | Cedida

 

Novetats: l'ús del VAR i més controls antidoping

És important destacar que durant este Mundial s'implantarà l'ús del videoarbitraje (VAR), ja que el president de la FIFA té clar i no vol que el primer Mundial que organitza es decidisca per un error humà.

 

Per açò mateix, Gianni Infantino ha pres esta decisió. Des del primer partit fins a l'últim dels 64 que es disputaren en este Mundial seran sotmesos al VAR i al seu veredicte. El sistema es va a perfeccionar durant els pròxims mesos i en el Mundial de clubs de dos setmanes es tornaran a realitzar més proves.

 

Una altra novetat serà la suposada duresa i control antidoping que patiran els jugadors durant esta competició. La FIFA ho té clar i no admetrà dubte algun, per açò mateix, en cas que els laboratoris russos estiguen suspesos pel Comitè Olímpic, les mostres es revisaran en altres llocs que garantisquen que el Mundial compleix amb totes les regles i que tots els equips i jugadors competeixen en igualtat de condicions.

Dos clares novetats que ha implantat Infantino per a tornar al futbol més pur i net d'èpoques anteriors, evitant d'esta forma recordar el que era la FIFA fa tan sol quatre anys quan Blatter i els seus amics van posar el món del balompié al seu servei. Infantino ho té clar i per açò ha donat un nou impuls al futbol envoltant-se de exjugadors, que són els que realment coneixen a la perfecció este món.

 

Isco Alarcón serà una de les peces claus de la selecció durant este mundial. | Getty Images

 

El lloc de concentració de la selecció estarà situat en Krasnodar

Cal recordar que les seleccions hauran d'arribar a Rússia cinc dies abans del seu primer partit en el Mundial. La selecció espanyola s'instal·larà en Krasnodar i d'ací es mourà a cada partit, per a tornar, posteriorment, a la seua residència general. Tots els combinats nacionals han de tenir un lloc de concentració, però estan obligats a passar la nit anterior als partits en la ciutat seu del mateix.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!