La 'Cremà per sorpresa' despedix les Falles fins a juliol

La 'meditadora' de la falla municipal s'ha salvat de les flames i s'ha convertit en un símbol de la crisi del coronavirus
Tres falles s'han cremat esta mateix dilluns | Ajuntament de València

 

Sense cap dubte, les Falles 2020 passaran a la història, com la situació d'Estat d'Alarma que s'està vivint en tota Espanya pel coronavirus. Ahir, dilluns 17 de març, tres dels 382 monuments fallers es van prendre foc, en línia amb la decisió de l'Ajuntament de València de cremar les falles que no s'havien pogut desplantar sense previ avís, per a evitar aglomeracions.

 

Han sigut la falla municipal, Na Jordana i Literat Azorín les que s'han despedit entre flames esta passada nit. Cap a les 00.30 hores, l'última flama s'apagava, encara que des de l'Ajuntament s'ha decidit salvar la figura principal del monument, el cap de la 'meditadora', que s'ha convertit ja en un símbol de la crisi del coronavirus.

 

 

 

 

 

Cremà amb llançaflames

La Cremà s'ha fet amb una espècie de llançaflames | Ajuntament de València

 

Esta Cremà, al igual que el dia a dia dels valencians, ha sigut totalment diferent. Res de focs artificials, música tradicional, ni falleres majors. Els ninots que no s'han pogut desplantar han cremat amb una espècie de llançaflames. Els efectius de bombers han fet forats i han anat llançant foc fins què els monuments han quedat reduïts en cendra.

 

La 'meditadora' se salva de les flames

La 'meditadora', tot un símbol de la crisi del coronavirus, s'ha salvat de les flames | Ajuntament de València

 

Després de la suspensió de les Falles 2020, fins a què la situació permeta celebrar-les, que tot apunta a què serà en juliol, se li va col·locar al ninot principal una mascareta. La seua retirada, quan tot passe, significarà la fi de la pandèmia i, per tant, la tornada a la normalitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!