Desmunten la part central de la Falla Regne de València-Duc de Calàbria per perill de caiguda

Les pluges són les culpables, ja que han clevillat la part posterior de la figura central del monument

Els monuments fallers continuen amb problemes en estes falles 2021 i es què les pluges han clevillat la part posterior de la figura central del monument de la Falla Regne de València-Duc de Calàbria, situada al barri de Russafa, d'esta manera els bombers de València han desmuntat tres figures i la part central d'esta falla pel perill imminent de caiguda, a causa dels desperfectes causats per la tempesta d'este dijous.

El president de la comissió, Vicente Hércules, va prendre la vesprada d'ahir divendres la decisió de no obrir al públic les visites per precaució, ja que la pluja caiguda "durant el transport des de Borriana i esta nit" han clevillat la part posterior de la cintura de la figura central "fins a tres vegades", cosa que ha fet cedir la part de dalt, amb més pes.

Els bombers consideraven que no hi havia risc imminent

Els mateixos bombers havien considerat que no hi havia un risc imminent de caiguda, però finalment la comissió fallera per seguretat ha decidit demanar que la desmunten "tallant-la i baixant-la amb unes cintes, ja que el contrari seria destrossar la falla".

Primer premi per a esta falla

Ana Martí, la fallera major de la falla, ha assegurat a un equip d'À Punt Notícies que està satisfeta perquè el monument ja ha rebut el seu premi i "ara prima la seguretat".

<>

Una falla que no es va poder "desplantar" el març del 2020

Esta falla de Secció Especial, de l'artista Sergio Musoles, no es va poder "desplantar" quan es va declarar la pandèmia de la Covid-19 al març de l'any passat i la van cremar durant un acte vandàlic, de manera que l'artista va refer la peça central, que ara s'ha desmuntat.

Comunicat de la Falla del Regne al seu Facebook

La Dana de tempesta, pluja i vent que va caure en la nit de la plantà va afectar el pes i volum de la rematada de la nostra falla, fent que el mateix haja anat cedint a poc a poc. A causa de la filtració d'aigua l'estructura sembla que s'ha vist afectada.
Davant esta tessitura, i lloc en coneixement de Bombers i del nostre artista, que treballen en estos moments conjuntament, per a evitar mals majors s'ha decidit intervenir i baixar la rematada a terra.
Gràcies a tots els que ens han mostrat ja el seu suport. I suport i ànims és el que volem transmetre-li al nostre gran artista Sergio Musoles. Estem units. Perquè només units som el Regne.

<>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Doctor Marañón reserva els ninots del 40 aniversari per a les falles del 2022" "La 'retirada obligatòria' de terrasses per l'ofrena subleva l'Hostaleria de València"