Ximo Puig: ‘cal lluitar contra la bretxa de desigualtat que pateixen les dones’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que, si hi ha en l’actualitat “una bretxa important de desigualtat“, és la que pateixen les dones en el mercat de treball, per la qual cosa ha destacat la necessitat de reivindicar avanços en aquest àmbit, perquè, com ha subratllat, “una societat justa només pot ser-ho quan garanteix la igualtat“.


Rebre les notícies de València Diari

Així ho ha manifestat durant la seua visita a l’exposició ‘Les conquestes de la dona en el treball: el futur és en clau femenina‘, inaugurada aquest dilluns a casa Mediterrani, una iniciativa que ha lloat per la seua capacitat per a combatre tòpics i “crear consciència d’igualtat“, així com per a reforçar la vigència del fotoperiodisme.

La mostra ha sigut organitzada per l’Associació de Periodistes de la Província d’Alacant (APPA) i mostra, a través de 32 fotografies realitzades per 20 fotoperiodistes de la província, l’evolució de la incorporació de la dona al mercat laboral durant les dos últimes dècades, amb els seus assoliments i també els seus reptes pendents.

El president ha subratllat que la Generalitat col·labora per primera vegada en les activitats que realitza l’APPA – ha impulsat un conveni amb aquesta associació que té per objecte el suport a accions de promoció del coneixement en matèria de comunicació i informació- i ha remarcat la importància del fotoperiodisme per a “fer front a l’anèmia” que amenaça a la democràcia.

El president ha subratllat també que “la perspectiva de gènere, necessària sempre, ha qüestionat codis assumits” i aquesta exposició trenca aqueixos codis perquè “buida” de llocs comuns les professions masculinitzades i “dignifica” professions invisibilitzades, tradicionalment exercides per dones.

Comissariada per la fotoperiodista Pilar Cortés Alemañ i el també fotoperiodista Ángel García Catalá, la mostra compta també amb el suport de Casa Mediterrani en col·laboració amb la Subdelegació del Govern a Alacant.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies