El descens de la temperatura seguirà este dijous però té les hores comptades

La tardor pareix que no vol arribar de cap de les maneres i, encara que este dijous la temperatura quedarà un poc més baixa, a partir de divendres tornarà l’estiu
Imatge de l'eixida de sol amb núvols alts | Agustí Descarrega

 

El fred no vol acabar ni d’arribar ni de quedar-se, amb una tardor que de moment queda lluny en tota la península. Només este dimecres i dijous, les temperatures quedaran un poc més a ratlla, però tenen els dies comptats, ja que les temperatures tornaran a pujar de valent a partir de divendres.

La situació no vol canviar i l’estiu no se'n vol anar. Ja fa més d’una setmana que la tardor va començar i, a pesar d'això, el temps es manté estiuenc, amb calor i temperatures que queden bastant per damunt de la mitjana. Només este dimecres i el dijous, la tardor haurà tret lleugerament el nas, amb un ambient que es mantindrà més fresc.

Variació de la temperatura màxima prevista per a este dijous | AEMET

 

Este dimecres, els termòmetres s’han quedat entre els 25º i 30º de manera general, amb un clar descens respecte al dimarts, a on els termòmetres arribaven pràcticament als 35º amb ambient bascós en la costa. Dijous, la situació serà pareguda, amb fins i tot un lleu descens de la temperatura, fins a 2º o 3º en la costa, tot i que en punts de l’interior es mantindran sense grans canvis o pujaran lleugerament.

Sol però amb menys vent

El sol seguirà dominant els cels valencians, amb el permís d’alguns núvols alts i prims com els que hi ha hagut este dimecres pel matí. A part dels núvols decoratius, pocs més es voran este dijous.

El que sí que canviarà serà el vent, després d’una jornada de dimecres a on, en sectors del nord-oest de Castelló, el vent ha bufat amb intensitat, fins i tot puntualment forta, amb ratxes que han arribat fins als 94 km/h en la Pobla de Benifassà o fins a 62 km/h en Morella. Demà, el vent ja desapareixerà, amb un temps més tranquil en este sector.

Mapa de la previsió per a este dijous | AEMET

 

Els efectes de l’huracà Lorenzo

L’huracà Lorenzo no afectarà ni a la península Ibèrica ni al territori valencià directament, però sí que el seu pas per l’Atlàntic en direcció a les illes britàniques marcarà el temps dels pròxims dies. Este dimecres ja ha afectat amb forts vents i temporal marítim a les illes Açores i, entre dijous i divendres, les costes gallegues notaran com també el vent i la mar s’alteraran.

Ara bé, en casa nostra l’huracà farà arribar masses d’aire càlides subtropicals que seran les responsables de què l’estiu torne a partir de divendres. Els termòmetres tornaran a pujar i quedaran al voltant dels 4º i 5º per damunt de la mitjana climàtica. Això voldrà dir que en molts punts tornaran a superar-se els 30º fàcilment, amb un temps que serà tranquil.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🌱 Empresa valenciana trau a la venda plantes que es comuniquen amb els seus amos" "🌬 PREVI DIMECRES: La tardor trau el nas amb una clara refrescada i vent fort"