Adéu a l'ona de calor aquest dimarts

Les temperatures es normalitzaran en pràcticament tot el país amb calor intensa encara en alguns punts

La calor extrema anirà a la baixa aquest dimarts | Alfons Portes

 

L'ona de calor té les hores contades en el nostre país. Les temperatures començaran a normalitzar-se en pràcticament tot el territori, encara que encara podrà fer calor molt intensa en zones interiors, especialment de la meitat sud i de la vall de l'Ebre, raó per la qual es mantenen alguns avisos.

  

  

  

  

 

Mapa de previsió per a aquest dimarts | Aemet

 

Alertes per calor i tempestes intenses

Les alertes de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per calor baixen de forma clara en tot el territori, i ja solament quedaran de color taronja a Còrdova i de color groc en més punts d'Andalusia, Castella-la Manxa, Comunitat de Madrid, Aragó, Navarra, Canàries i zones de la Comunitat Valenciana.

Mapa d'avisos per calor intensa aquest dimarts | Aemet

 

En general, les temperatures màximes es mouran entre els 31º i 36º, fins i tot més altes a l'interior de la meitat sud. De fet, a l'interior oest d'Andalusia encara es poden aconseguir o superar lleument els 40º, lluny dels 45º o 46º d'aquests dies. Més fresc en el Cantàbric i molta xafogor en el Mediterrani, on les nits encara seran de malament dormir.

Temperatures màximes previstes per a aquest dimarts | Aemet

 

Quant a les tempestes de vesprada, s'esperen sobretot a Navarra, Pirineus, nord de Catalunya, aquest del sistema Ibèric, serres orientals andaluses i interior de Mallorca. Poden ser localment forts i anar acompanyades de calamarsa. Avisos en aquest sentit de la Aemet a Navarra, Aragó, interior de la Comunitat Valenciana i nord de Lleida.

Calor normal y més tempestes

De cara a les pròximes jornades, l'ona de calor s'ira definitivament amb temperatures normals per l'època. No obstant açò, augmentaran els ruixats i tempestes de vesprada en el nord i est, podent ser localment intenses i extenses en algunes zones.

 

 

 

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!