Advertixen que el Parc Natural de l'Albufera desapareixerà en els pròxims anys

Denuncien el deteriorament que està patint el parc i el poc interés per solucionar-lo

Albufera
Flamencs en el Parc Natural de l'Albufera de València | ValènciaDiari
 

El catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de València, Herminio Boira, ha alertat este dimecres de què al llac del Parc Natural de l'Albufera li queden «cent anys per a acabar sent un Bioparc o un parc natural amb jardins» ja que el seu diagnòstic és que està «pràcticament en l'UCI».

«Actualment, el llac és una sopa, una espècie de caldo, verd-gris, amb moltes algues microplactòniques», i ha lamentat el deteriorament «molt ràpid» del parc i «el poc interés de solucionar estos problemes, desviant a més l'atenció del poble cap a altres coses com l'agricultura», quan és una activitat que ha «en harmonia completa amb els arrossos», ha defensat.

Segons Boira, el llac té unes condicions de vida «molt limitades perquè la naturalesa el que vol és que on hi haja substrat d'aigua o terra ha d'aparéixer un bosc». A pesar de tot, l'home està accelerant eixa desaparició «carregant-se la qualitat i la quantitat de l'aigua». A més ha desitjat «equivocar-se» però veu «impossible» un canvi davant l'activitat social, urbana i industrial que hi ha sobre el llac.

Un Robin Hood

Per a Boira, el que fa falta per a que l'Albufera es recupere és un «Robin Hood naturalista i intel·lectual que fora als despatxos de polítics i diguera: 'Teniu un mes o dos per a retornar l'aigua de l'Albufera». En esta línia, demana un Comité Cientificotècnic «totalment independent de poders polítics i econòmics», que actue amb «total llibertat» i que es base «en el seu coneixement».

Al voltant de les aportacions d'aigua al llac i si seran suficients els tres hectòmetres cúbics que arriben ara, i els huit acordats per la Generalitat i la Condeferación Hidrogràfica del Xúquer, ha fet notar que a mitjan segle passat arribaven 500 i ara s'assenyala eixa xifra i «en la qualitat en què arriba». Per tant, i al voltant de la discussió sobre si s'ha de dragar el llac, sosté que «estan un poc tapant el problema».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari