AEMET eleva a taronja l'alerta per pluges en la Comunitat i a groc la de vents per a les pròximes hores

A algunes localitats valencianes ja han caigut més de 100 litres
Imatge del mapa d'Aemet | València Diari

 

 

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat aquest divendres de groc a taronja l'alerta per pluges en la Comunitat Valenciana per a les pròximes hores i ha fixat en groc la de vent ja que a partir de migdia a les províncies de València i Castelló podria haver ratxes de vent de l'est i nord-est de 70 a 80 quilòmetres per hora.

 

Així, s'esperen precipitacions que poden aconseguir els 100 litres per metre quadrat en dotze hores i vents que en alguns punts poden arribar als 80 quilòmetres per hora.

 

 

L'entitat ha destacat, com recull en el seu compte de Twitter, que des d'aquest dijous a la vesprada les precipitacions han sigut persistents en zones de Castelló i nord de València.

 

Aemet ha apuntat que encara que puntualment la intensitat ha sigut forta, el més destacat ha sigut la persistència. Referent a això, ha precisat que en molts observatoris la durada de la precipitació ha superat les dotze hores.

Més de 100 litres a Fanzara i a l'Alcudia de Veo

 

Les dades de la Aemet indiquen que en les últimes 24 hores s'han recollits com a conseqüència de les pluges i en poblacions de la província de Castelló un poc més de 100 litres per metre quadrat i uns 71. Així, en Alcudia de Veo han sigut 100.6; a Fanzara, 100.4; en El Toro, 99.8; a Montañejos:, 84.4; a Alfondeguilla, 79.2; a la Serratella, 72.6 i a Altura:, 71.6.

 

En altres localitats com Vilafranca la quantitat d'aigua ha sigut menor, com a Vilafranca, 46.8 litres; Castelló, 28.4 i Torreblanca, 27,2.

 

En el cas de la província de València s'han registrat a Andilla, 71.2 litres; a Bugarra, 64.6; a Torís, 63.4, i a Llíria, 62.6; a Xelva; 55.4; Barx, 46; Ademús, 43.6; Buñol:, 41.4; Carcaixent, 32.0; València ciutat, 31.8; Utiel, 25,8, i Oliva, 12.

 

D'altra banda, l'Agència Estatal de Meteorologia ha apuntat que en aigües costaneres de València i Castelló s'ha registrat forta maror a mar gruixuda, amb ones que han arribat a superar els dos metres. En general, per a aquest divendres la Aemet espera en la Comunitat Valenciana precipitacions persistents i localment fortes. i Ratxes de vent molt fort.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!