Alerta taronja per fortes pluges i tempestes a la Comunitat Valenciana

A partir de les 16 hores de hui i fins a les 4 de la matinada de demà, s'activa l'avís taronja a la província d'Alacant i sud de València


La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per fortes pluges i tempestes en zones del vessant mediterrani i a les Illes Balears.

És probable l'aparició de precipitacions en forma de calamarsa. Durant el dia de hui al nord de València l'avís és groc per precipitacions d'intensitat forta que poden acumular 20 l / m² en una hora.

Aemet avisa que a partir de les 16 hores de hui i fins a les 4 de la matinada de demà, s'ha activat l'avís taronja a la província d'Alacant i sud de València per precipitacions d'intensitat molt fort que poden acumular 40 l / m² en una hora.

Demà dimarts, les àrees més afectades correspondrien a Barcelona, ​​Tarragona, València, Alacant, Múrcia, Mallorca, Eivissa i Formentera. En zones de l'arxipèlag balear hi ha previsió d'acumulacions de fins a 70 l / m² en una hora i 140 l / m² en dotze hores.

No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

A més, és probable la presència de vents costaners i fort onatge en àrees de litoral mediterrani, a les Illes Balears i a l'Estret.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Adeu a l'estiu amb amenaça de DANA" "Restes tempestuoses"