Un anticicló que portarà pluja el cap de setmana

L'oratge tornarà a estabilitzar-se portant-nos pluja i pot ser alguna tempesta perillosa en poder vindre acompanyada de pedra

Analitzem hui de ben a prop, i amb detall, la situació meteorològica per a hui i per a l'inici del cap de setmana perquè l'oratge tornarà a estabilitzar-se portant-nos pluja i pot ser alguna tempesta perillosa en poder vindre acompanyada de pedra.

La clau la tenen l'anticicló que des de l'Atlàntic abraçarà tota la Península Ibèrica empentant vents de llevant sobre la Comunitat Valenciana.


Però sobretot caldrà parar atenció a l'aire fred que tindrem a les capes altes de l'atmosfera que serà qui inestabilitze l'atmosfera i serà el principal responsable de la formació de tempestes que demà divendres ja podran afectar el nord de la Comunitat.


El fred en altura afavorirà esta vesprada el creixement de núvols d'evolució al nord on en punts de muntanya podrà quallar alguna tronada. El dia ha començat amb núvols baixos que cap a migdia es trencaran.


Demà dissabte veurem poc el sol, i això es deixarà sentir de seguida en les temperatures que a la nit es mantindran altes però baixaran entre 2 i 4 graus al centre del dia.

Cap a migdia cal esperar que es registren les primeres precipitacions en punts de l'interior, on els núvols creixeran amb energia donant lloc a tempestes que avançaran cap a la costa on arribaran de vesprada més debilitades.

En punts del nord i l'interior els ruixats podran ser d'intensitat moderada a forta i fins i tot portar granís o pedra.


La matinada de dissabte a diumenge escamparà la nuvolositat. El cel estarà ras, lliure de núvols, la major part de diumenge però de vesprada creixeran les nuvolades les zones de muntanya del nord on podran quallar nuclis de tempesta.

L'ascens de les temperatures tindrà continuïtat tant dilluns com dimarts. La probabilitat de tronades serà baix dilluns per tornar a pujar dimarts.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"S'aveïna un dissabte de fenòmens tempestuosos forts i molt extensos" "Quan arribarà l'estiu? Pareix que s'està fent esperar"