EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

El Baix Segura continua recuperant-se de la gota freda i comença a quantificar les indemnitzacions

Els tràmits es poden fer per telèfon i la pàgina web del CCA
Els carrers negats han mobilitzat els efectius de la Guàrdia Civil en faenes de rescat | Guàrdia Civil

 

ACTUALITZAT 16.30 

La Creu Roja informa de l'estat actual dels albergs a on s'ha acollit a persones afectades pel temporal. En estos moments, hi ha 51 persones en l'alberg d'Orihuela amb 100 llits disponibles, 20 persones en el d'Almoradí i 29 en el de Catral, amb 151 llits disponibles.

 

 

ACTUALITZAT 14.30

Troben el cadàver de l'holandés de 66 anys que havia desaparegut este diumenge en Dolores, en la comarca del Baix Segura (Alacant), en caure a una séquia. L'home estava passejant per la zona amb amics i familiar a pesar de què es trobava inundada.

 

ACTUALITZAT 13.00

El secretari d'Estat de Medi Ambient en funcions, Hugo Moran, ha dit que l'aportació de la pluja en el Segura ha suposat 2.800 hectòmetres cúbics d'aigua en el Baix Segura. A més, ha assegurat, com que el desguàs va a escassa velocitat es tardarà uns dies en què tot torne a la normalitat.

 

 

ACTUALITZAT 11.45

Els Bombers de la Província d'Alacant han perdut 15 dels 27 camions que tenen per culpa de les inundacions. Entre els porblemes mecànics per l'aigua i el fang i els vehicles tombats en les operacions, el 55% de la flota ha sigut inutilitzada.

 

 

ACTUALIZAT 11.15

El riu Segura continua dificultant el trànsit en la carretera de Guardamar.

 

 

ACTUALITZAT 11.00

La pedania oriolana de l'Escorralet trau tot el que ha quedat inservible en casa.

 

 

ACTUALITZAT 10.45

20.000 veïns d'Almoradí continuen sense aigua potable en casa cinc dies després del temporal. Es calcula que es pot restablir a partir de l'última hora d'este dimarts.

 

ACTUALITZAT 10.30 – TELÈFON PER A DEMANAR INDEMNITZACIONS DE L'ASSEGURADORA

El Consorci de Compensació d'Assegurances xifra en 92 milions d'euros les indemnitzacions totals que s'hauran de pagar en Orihuela i la comarca del Baix Segura i Ontinyent i la comarca de la Vall d'Albaida. Les estimacions d'este organisme compten 12.000 sinistres, corresponents a cases, comerços, indústria i obra civil –9.300 actuacions– i automòbils –2.700 actuacions.

 

Segons informa el CCA, no existix un termini per a sol·licitar la indemnització, a pesar de què la llei de Contracte d'assegurança indica un termini de 7 dies per a complimentar les sol·licituds, que s'hauran de tramitar a través del 900 222 665 o en el web del www.consorseguros.es, amb el DNI o el certificat electrònic.

 

A més, tal com indica el CCSA, no existix un límit a l'import de les indemnitzacions a pagar, que es correspondran amb les assegurances contractades pels afectats. Respecte els automòbils inundats, l'assegurat tindrà dret a rebre una indemnització «independentment de quina cobertura es tinga contractada», ja que amb la de responsabilitat civil o de danys a tercers –que és obligatòria– n'hi ha prou.

 

ACTUALITZAT 10.20

Els efectes de la gota freda en Daya Nueva, en el marge esquerre del riu Segura.

 

 

ACTUALITZAT 10.10

18 carreteres continuen tallades a la circulació a estes hores. 14 en el Baix Segura, 2 en la Costera i 2 en el Baix Vinalopó.

 

 

ACTUALITZAT 10.00

Les últimes imàtgens dels efectes del temporal fetes per l'Agència Valenciana de Seguretat i Reposta a les Emergències. Són d'ahir de matí.

 

ACTUALITZAT 09.30

L'Ajuntament d'Orihuela informa que ja no té menester ni de més menjar ni de més roba. Ara necessita material escolar i productes i material de neteja.

 

 

ACTUALITZAT 09.15

La Diputació d'Alacant posa en marxa un dispositiu especial per a ajudar als municipis a solucionar els problemes de la gota freda.

 

ACTUALITZAT 08.30

La Generalitat demana prudència i no acostar-se a les zones inundades per a evitar accidents, ja que encara hi ha moltes àrees perilloses. En el mapa es pot vore com hi ha llocs totalment coberts d'aigua.

 

 

ACTUALITZAT 08.00

Continuen els treballs de busca de l'holandés desaparegut en caure en una séquia en Dolores.

 

ACTUALITZAT 07.30

El riu Segura en la desembocadura, tancat per l'espigó de Guardamar, aboca tota l'aigua –marró de les plugues de la gota freda– a la mar.

 

 

 

ACTUALITZAT 07.10

Continuen les obres en el dic del riu Segura entre Almoradí i Algorfa per a acabar de reparar-lo totalment i que l'aigua no torne a negar la comarca.

 

 

ACTUALITZAT 07.00

El Consell se suma a la Diputació d'Alacant, als ajuntament d'Orihuela, Redován i Bigastro i els empresaris per a que es tramiten les ajudes que necessita la comarca per a recuperar-se.

 

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!